Данъчните в Русе иззеха пари от каси на длъжници

НАП взе оборота на русенски ресторант и фирма за авторемонти
6 ное 2014 16:06, Анисия Иванова
1
Данъчните в Русе иззеха пари от каси на длъжници
Снимка: Reuters, архив

Служители от офиса на НАП в Русе са иззели 596 лева от каси на длъжници към бюджета. Това съобщиха от приходната агенция в крайдунавския град.

Екипите са описали и иззели касовата наличност от известен русенски ресторант, принадлежащ на фирма с почти 104 800 лева данъчно-осигурителни задължения, както и от обект за техническо обслужване и ремонт на автомобили и мотоциклети, чийто собственик продължително време не е издължил повече от 5000 лева.

Мярката да се изземе оборотът от търговския обект е крайна. Тя се прилага в случаите, когато длъжникът разполага с парични средства и значителни обороти, но системно не плаща задълженията си за данъци и осигурителни вноски.

За първи път в страната подобни действия са били предприети от русенските публични изпълнители през есента на 2008 година.

Процедурата предвижда описване на касовата наличност в обекта, като задължава собственика на магазина да преведе средствата по запорирана от приходната администрация сметка на дружеството до края на следващия работен ден.

Паралелно с това се осъществява и цялостна проверка на дейността на обекта - дали се издават касови бележки при продажбата на стоки, водят ли се правилно книгите за дневните финансови отчети, дали продавачите са назначени на трудови договори и други.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: НАПоборотРусе
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Da ti vzemat oborota?Te i mutrite nepraviha taka.:)