LG залага на умни часовници

Компанията представи първия часовник, работещ с 4G
2 мар 2015 20:45, Елена Кирилова
32
LG залага на умни часовници
Снимка: Reuters

 Малко преди Apple да представи своя дългоочакван умен часовник, LG влиза смело на пазара с две нови устройства - часовниците LG Watch Urbane и LG Watch Urbane LTE.

Компанията представи и двете преносими устройства по време Mobile World Congress в Барселона, заявявайки, че вторият представлява първият 4G-базиран умен часовник в света.

По думите на LG той разполага с множество функции, включително с уоки-токи и NFC технология, което означава, че потребителят ще може да извършва плащания през устройството.

Намерението на LG е да представи на пазара луксозен часовник. Новите устройства имат корпус от неръждаема стомана и по-малък панел. Идеята на компанията е да заложи на по-стилен дизайн от този на конкурентите, ето защо новите часовници се предлагат в сребрист и златист вариант и имат кожена каишка.

“Ние не се конкурираме с другите умни часовници, ние мислим за създаването на красиви такива”, заяви Анди Кулин, ръководител на мобилното подразделение на LG за Великобритания и Ирландия.

Компанията не разкрива каква ще бъде цената на двете устройства и кога ще бъдат пуснати на пазара.

Още новини от света на технологиите четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: LGчасовници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
8
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Аз на скоро си купих едно Сейко 5 автоматик за 200лв. Много хубав чесовник.. Вярно не е LG но показва час и дата.. Не харесвам електронни часовници...

Спонсорирани публикации