Туроператори очакват един от най-слабите летни сезони

Туристите не искат във Варна, бягат към Бургас, твърди експерт
Обновена: 10 мар 2015 20:41 | 10 мар 2015 20:09, Екип на Черно море
32
Туроператори очакват един от най-слабите летни сезони
Снимка, архив Булфото

Очаква ни един от най-слабите летни туристически сезони за последните 10-15 години. Това алармираха туроператори по време на кръглата маса на тема „Проблеми и предизвикателства пред туристически сезон – лято 2015 г.“, съобщи вестник "Черно море"

Форумът се проведе във Фестивалния и конгресен център. На него присъстваха социалният министър Ивайло Калфин, заместник-министърът на туризма Надя Маринова, кметът Иван Портних, областният управител Петър Пасев, както и много представители на туристическия бранш.

В момента общият спад на записванията на руските и украинските туристи е 50 %. Това разкри представителят на една от най-големите туроператорски фирми TUI Пламен Кацаров.

Турция и Гърция са твърде агресивни по отношение на ценовата си и маркетингова политика, намаляват сериозно цените и по този начин привличат повече руски туристи, допълни Кацаров.

Записванията на немския пазар до момента са с 5% повече от миналата година, но това е крехък резултат и не бива да ни заблуждава, предупреди Пламен Кацаров.

Според него се забелязва тенденция на затихване на посещенията от туристите от Великобритания и скандинавските държави.

На регионално ниво пък се забелязва, че туристите предпочитат Южното Черноморие за сметка на Северното, алармира туроператорът. Той е категоричен, че е необходим баланс. Пламен Кацаров призова да се удължи туристическия сезон.

Нашето министерство беше наскоро сформирано и вече функционираме успешно, каза заместник-министър Надя Маринова. Нейните очаквания пък били за един успешен летен туристически сезон. Искаме да виждате партньор в наше лице, каза на представителите на туристическия бранш Маринова.

Автор: Деян Михайлов

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: туризъмВарнапрогнози
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
Тъп преди 9 години
Бетонджиите по морето да се жалват в Нашингтонският Бруселза ембарговите простотии на краварите и пуделите им във Европско.
22
0
 
4
 
! Отговори
Мей-мей преди 9 години
То ние вецче не ходим на българското черноморие,вие искате чужденците да идват.Хаос,мръсотия,разбити пътища ,намръщени физиономии,хотел върху хотела-няма място за дишане,камо ли природа.Кой от къде открадна пари ги вложи в хотели и чака да дере по три кожи.В Турция е по-ефтино,храната и обслужването са на ниво,повечето хотели имат собствени плажове,където не ти газят търговци през главата.
21
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
25 год не съм ходила на почивка и море
20
0
 
2
 
! Отговори
Софиянец преди 9 години
За Южното Черноморие има магистрала, стига се от София за 4 часа.За Северното няма. Пътува се по разни междуселски пътища за 6 часа. През цялото време трябва да си много предпазлив, дали някой джигит няма да се вреже в теб челно изпреварвайки неправилно. Пътуването е кошмарно. А и като цяло, населението на Южна България плюс София сигурно е поне 4 пъти повече от това на Северна и с по-добри финансови възможности. Северна България запада прогресивно - спешно трябва да се вземат мерки!!!
19
3
 
2
 
! Отговори
художника преди 9 години
Айде не ми ги хвалете Гърците. Камъни вместо плаж, морски таралежи, руска музика дъни навсякъде, надменни спрямо нас- Българите, а ужким сме комшии.На всичко отгоре се върнах оттам нахапан от .... бълхи в 4**** хотел. И алинклузива им е скапан.За Турция не знам- не съм ходил още там.Гърция за мен е затворена дестинация, даже съм я изтрил от картата!!!!
18
0
 
3
 
! Отговори
iha преди 9 години
каквото посееш , това ще пожънеш...
17
2
 
3
 
! Отговори
tapjdet преди 9 години
За какво да ви идвам в хотелите? За да ви ям пумиите, да плащам за чадър, шезлонг и паркинг, да ви слушам маанетата, да гледам навсякъде *** сергии, селяни, комплексари и нацепени батки? Ай сиктир... Ама вече и чуждите балъчета свършиха :) Радвам се че не видях нито един коментар, подкрепящ нашето море с 5* хотели.
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След 5 години по нашето някога хубаво Черноморие ще подаряват хотели или ще ги изоставят да рухнат. Селяци на рояци лъжат и скубят нагло и бедмилостно с ехидна усмивка и клечка между зъбите, вдигат ти колата без да има паркинги местни мутри близки на кмета и ти дават билетче за баня, ядеш претоплена помия от 2-3дни, на плажа плащаш 20 лева за нищо ако не идван татуирани маймуни те изритват в края на ивицата между скалите и ***. Ходете отново и да ви е сладко
15
1
 
4
 
! Отговори
Кукувица преди 9 години
Използвам чадър и столове за 3 часа, а ми взимат такса за цял ден. По-добре в Египет на алл-инклузиве. Верно храната е гадничка, ама има гаранция за слънце и иначе ползваш всичко без разни спасители да се заяждат с теб за дреболии.
14
0
 
12
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
Еми правете като Гърците и Турците.
13
1
 
21
 
! Отговори
да така е преди 9 години
А ми навсякъде по плажа цигари в морето фекалии. Какво очаквате?
12
3
 
2
 
! Отговори
luk преди 9 години
turistite ste otivat celogodishno v Fakulteto, Stolipinovo, selo Gradsko, Stradja, Pazardjik, Kustendil, Pernik, Vidin, Razgrad, Montana, Lom...
11
2
 
27
 
! Отговори
заблуден мазохист преди 9 години
Колко ли трябва да си заблуден мазохист, за да ходиш на мутренското ни море? Има толкова спокойни прекрасни дестинации наоколо. Скоро ще се продават на бройка хотели, ако дотогава не ги сринат с бомби след като сме фронтова линия!
10
2
 
16
 
! Отговори
Сори, батка преди 9 години
Не, благодаря. Отдавна се отказах от българското Черноморие. Единственото място, на което ходя, е Бургас. Причина съпругата ми има някакъв апартамент там. И пак рядко. Тази година Хърватия. Да, благодаря. :)
9
1
 
12
 
! Отговори
до 11 преди 9 години
Много до късно "работите " днес на Стамболийски 45 а
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За сведение на посрещачите, Турция официално дава по 6000 долара на всеки чартер към тях... април и май.
7
2
 
24
 
! Отговори
то аз не съм стъпвал преди 9 години
на нашето море от 2003г. та ще идват руснаците от какъв зор ,за да гледат намръщените физиономии на българите или българките които се правят на к ви без да са такива,хайде я чешме,я фетхие а за гърция места безброй
6
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Очаквам министърката или бат мухобойко да излезнат по телевизора и да кажат - ПРОДЪЛЖАВАМЕ НАПРЕД...
5
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега си представям как полупияни сервитьори и ресторантьори ще досаждат на клиентите колко са нещастни и как е скапан сезонът, как няма да изкарат 2 лева от ментетата ракия. До катоне им дадете някой лев бакшиш. Мизерници... чакайте английски и американски баби заради които в Русия стана 60 рубли и никой не пътува. Да не говорим, че на държавните служители е ЗАБРАНЕНО да почиват в страни от ЕС...
4
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кажете ми една причина едно руско семейство да брои да речем 4*60=240 евро само за визи, за да дойде в българската ***, вместо да отиде в Турция или Гърция на чисто море и хубава храна...