Международното разследване на КТБ няма да върне парите

Експерт: Нужен е международен одит на активите и пасивите
17 юни 2015 16:28, Анисия Иванова
7
Международното разследване на КТБ няма да върне парите
Снимка: Bulgaria On Air

Международната фирма, която е наета да разследва Корпоративна търговска банка, няма да върне парите в трезора, а само ще покаже как са източвани. Около това становище се обединиха в ефира на Bulgaria On Air анализаторите Вера Ахундова и Петър Илиев. 

Комисията, проучваща източването на КТБ, няма да изнесе нищо по различно от това, което се знае за банката, убеден е Илиев. Според него създаването й е грешка, защото в нея няма финансови специалисти.

Вера Ахундова, от Сдружението на дребните вложители в КТБ пък каза, че ревизор на НАП може да провери къде са отишли парите от банката, а не да се наема фирма за тази цел. Тя настоя политиците да спазят предизборните си обещания и да разкрият всичко около аферата КТБ.

Единствените виновни след резултатите от разследването най-вероятно ще останат квесторите, защото умишлено се прикриват данните около случая. Тя допълни, че все още не е ясно как ще се определи заплащането на наетата фирма и дали то ще зависи от постигнатото. Според експерта банковият надзор на БНБ не е изпълнявал функциите си да следи за злоупотреби с парите на вложителите в банката. По думите й е необходим международен одит на активите и пасивите на КТБ.

Целият разговор вижте във видеото на Bulgaria On Air.

Гледайте още новини от "България" в bgonair.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички тези, които изкупиха предприятията, окрадоха парите на хората чрез банките, рекетьорите с бухалките на производители на селскостопанска продукция, престъпниците с беи якички-милиционери, съдии и т.н. имат един общ произход :Всичката тази *** е излюпена в полуга на БКП!
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Експертите току що откриха топлата вода, колелото, гравитацията и всички останали!
2
0
 
8
 
! Отговори
RE преди 8 години
КАЗВАМЕ ИМ ЕКСПЕРТИ, ЗАЩОТО НЕ ИМ ЗНАЕМ ИМЕНАТА.БАНКЕР ДО БАНКЕР, МАЙНО ЛЬО,ЕКСПЕРТ ДО ЕКСПЕРТА.
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
парите от ктб не са взети от *** и пульо.тези ,които са виновни се знаят, апроблема ще се разтакава докато се забрави.ще ни пеят йок парам ,меемед'.

Спонсорирани публикации