Чартърни полети удължават туристическия сезон

В битката за туристи се включва и проектът "Морските крепости"
26 авг 2015 11:33,
2
Чартърни полети удължават туристическия сезон
Снимка: Investor.bg

С чартърни полети, финансирани от държавата, ще бъде направен опит за удължаване на туристическия сезон. Това коментира министърът на туризма Николина Ангелкова пред представители на туристическия бизнес в Поморие.

Правителството е подало нотификация до Европейската комисия за плановете си очаква тяхното одобрение от Брюксел, защото това представлява държавна помощ, уточни още министърът.

Стъпка в посока на удължаване на туристическия сезон е и вписването на Поморие в една от дестинациите, включени в маршрута "Морските крепости на България", разработен от Министерството на туризма. Целта е да бъде привлечено още по-голямо внимание към културно-историческия туризъм и повече туристи да комбинират морската си почивка с разходка из миналото на града.

Недостигът на опитни и квалифицирани кадри се очертава като една от основните спънки при предлагането на конкурентен туристически продукт, коментира на срещата кметът на общината Иван Алексиев. Той предложи да бъдат създадени социални програми за обучение с ефективното участие на практици от бранша.

На срещата бе поставен и въпросът за концесиите на плажовете и тяхното стопанисване, както и възможностите за увеличаване правомощията на общините, с оглед по-бързо и адекватно регулиране и контрол по места.

Ангелкова информира, че от следващата година концесиите следва да преминат към министерството на туризма, като вече е създадена междуведомствена работна група за целта.

Облекчаването на визовия режим за Турция, регулирането на допустимия шум, премахването на временните обекти също са били сред обсъжданите теми по време на срещата.

Още икономически новини можете да намерите в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: туризъм в България
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари