Пари, за да се раждат деца? Къде отиват ценностите?

Според финансовия министър държавата дава много за майчинство
12 дек 2015 14:46,
148
Пари, за да се раждат деца? Къде отиват ценностите?
Снимка: архив Булфото

Раждането на деца не бива да зависи от парите на държавата, иначе – къде отиват ценностите, попита финансовият министър Владислав Горанов пред Дарик.

"Държавата дава много по отношение на платеното майчинство както по отношение на продължителността, така и по отношение на социалните трансфери, които се правят за отглеждане на дете. Това са възможностите на бюджета, те не са безкрайни, а размерът на сумите, които се отпускат, свързани с бременността, раждането и отглеждането на дете, са от порядъка на около 800 млн. лв. годишно", каза той.

Горанов обясни и че условията на живот, спокойствието и предвидимостта в икономиката са по-важни от социалните трансфери за демографското развитие.

"Годините, в които държавата е вървяла добре, има ръст, независимо от размера на помощите. Обратно, колкото и да са големи трансферите, при криза и при нестабилност, склонността на хората да раждат деца намалява", мотивира се финансовият министър.

"За мен броят на децата и отношението към тях не бива да зависи от социалните трансфери, в противен случай къде отива ценността на това да раждаш и отглеждаш дете заради естествените човешки стремления, а не заради някакви социални трансфери. И виждаме, че тези, които най-лошо отглеждат децата си, разчитат именно на тези трансфери", каза Горанов и допълни:

"Няма еднозначна теза дали това, което се прави през социалната политика, е най-доброто възможно по отношение на раждането и отглеждането на деца, защото виждаме, че точно с тези социални трансфери най-много се спекулира и се раждат деца самоцелно, на които не се осигурява достатъчно качествен начин на живот".

Горанов обясни, че не очаква промени във формата на управление и не вижда причини за това.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още по темата: майчинствогорановдеца
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
47
 
! Отговори
Нееее преди 8 години
Проблемът ще се реши много лесно. Детски да получават само тези родители които плащат данъци. Онези с незаконните къщи, ако искат детски да ги узаконят,да започнат да си плащат данъците и таксите, тока и тогава да искат.
28
0
 
37
 
! Отговори
данъчни облекчения преди 8 години
Трябва да има данъчни облекчения за семействата с деца. Само така практиката в малцинствата да се раждат по 10 деца, ще изчезне.
27
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Детските трябва изобщо да отпаднат, а майчинство да се дава до втората година, но само до трето дете, за следващите деца да е до година например. Вместо това да се дават повече пари за детски ясли и градини, училища, спортни клубове и др. такива. Прабабите ми са имали по 6-7 деца всичките отгледани и изучени, и все ми е на ума дали колко е плащала държавата за отглеждането на тези деца между две световни войни.
26
1
 
30
 
! Отговори
toi преди 8 години
ТЕ ПАРИТЕ СИ ОТИВАТ ПО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ САМО ЗА НЕЧЛЕНОРАЗДЕЛНО ГОВОРЕЩИ,А САМО 35-ТЕ ЛЕВЧЕТА ОСТАВАТ ЗА НАШИТЕ ДЕЦА И ТО САМО 20% ГИ ВЗИМАТ.
25
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да има пари Горанов да си построи палата пак другите ще чакат.
24
0
 
20
 
! Отговори
Обеликс преди 8 години
До АнонименВ страната едни хора, при тенденция да стават все по-малко) се трудят. Тези, които получават помощи (основната маса от тях), нарастват с бързи темпове, защото именно помощите са източник на доходи за всички тях. За интеграцията им - напразни, обречени усилия. Трябва да се промени социалната система така, че да потърсят възможности да бъдат "пиявици" на социалните придобивки другаде в Европа или света! Дайте предложения как да стане това, без да засегне младите семейства....
23
0
 
20
 
! Отговори
stoian79 преди 8 години
A IMASHE EDIN DEPUTAT V PREDISHNOTO NARODNO SABRANIE S IME VLADISLAV GORANOV KOITO NAPUSNA PARLAMENTA POD PREDLOGA CHE VIDISH LI S DEPUTATSKATA ZAPLATA OT "SKROMNITE'' PO RAZMER 3000LEVA NE MOJEL DA IZDARJA SEMEISTVOTO SI.KADE OTIDOHA CENNOSTITE VI GOSPODIN MINITAR GORANOV?.
22
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами тогава защо депутатите взимат заплати въобще? Къде отиват ценностите? За първи път ме е срам че имаме *** за министър. Парите за деца не се дават да се раждат деца, *** некадърен! Дават се защото тогава родителите имат разходи за децата, и единият от тях не работи, затова е плащал осигуровки.
21
3
 
6
 
! Отговори
Тина преди 8 години
До До 10докажете с цифри и статистика това, което твърдите. В противен случай е само една глупост , повтаряна до втръсване.
20
5
 
38
 
! Отговори
До 10 преди 8 години
Напротив, точно по Тошово време заплатата се заработваше. Всички имаха работа. Имаше образование, безплатно здравеопазване. При лошия бай Тошо средно статистическите семейства си гледаха без проблем децата. Нито сме били гладни, нито жадни. Да не говорим, че 10 дни на море и след това още толкова на планина, не бяха лукс, а нещо обикновено и нормално за всяко семейство. Сега няма средна класа. Има много богати и бедни. Сега не е нужно да имаш ценз и образование, за да станеш някой.
19
0
 
11
 
! Отговори
Gorsko Darvo преди 8 години
Kakvi cennosti ?! BB e stanal diado li?! O, diado bez baba?!:(((
18
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За кои майки отиват парите? За едни Хабсюлютно не образовани? Но пък с по 10...Не знам тия и...ти ли са или се правят на такива?!
17
2
 
10
 
! Отговори
Православен!!! преди 8 години
Бог е Велик и си знае работата!!!
16
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
пари трябва да се дават за труд а не за раждане на деца
15
0
 
18
 
! Отговори
Vb преди 8 години
Без хора, кой ще ви плаща харчовете под формата на всякакви данъци и такси и как ще си въртите схемите? Или въпроса се да се вземе сега какво може пък после ...
14
1
 
33
 
! Отговори
Красимир преди 8 години
Тоя и оня до него за какви ценности говорят,яко са изтрещелиидете в магазина за детски дрехи и обувки и ще ви стане прекалено ясно какъв политически *** стекакви ценности,нали това дете трябва да се храни,облича,детска градина,1ви клас ит,нс заплата от 480 лв и 520 /чисти/кое да гледаме първо,къщата-сметките,ток,парно ,храна и друго кое,кола разгеле нямамеза деца са нужни и финанси,или оставаме децата на Гробарите за отглеждане и готово,въпроса е решен
13
0
 
20
 
! Отговори
макето преди 8 години
Мамин Убавец хи хи хи наздраве бре ораааааааа
12
1
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Страхотна снимка имам чувството ,че Борисов спинка или има колики.
11
5
 
1
 
! Отговори
Spa Palace Yasla преди 8 години
Cennostite li?! Koi cennosti - pod rasoto i kalimiavkata ili nad rasoto i kalimiavkata?!Ja ....kolko deca idvat nagotovo otgledani ot afganistanski i siriiski maiki bez pari v yaslata na bulgaria...do magaretata i ovcite?!
10
1
 
18
 
! Отговори
да преди 8 години
Тези, които искат пари гледат децата си най-лошо.Те раждат заради парите.