Братушките пак в България – цената на визите пада

Руските туристи се ориентират към балнеология, религиозен туризъм
Обновена: 28 дек 2015 09:07 | 28 дек 2015 09:07,
145
Братушките пак в България – цената на визите пада
Снимка: архив, Булфото

След спирането на полетите до Египет търсенията за посещения в България са нараснали, предаде ТАСС, като цитира Асоциацията на руските туроператори (АТОР).

Още по темата

Експертите на асоциацията са отчели търсенията в търсачката на сайта слетат.ру. През ноември лидери в търсенията за оферти са били Тайланд, Индия и Виетнам. За ноември 2015 г. е отчетена положителна динамика в търсенията на почивки само в 13 от страните в Топ 30 - Тайланд, Индия, Виетнам, Обединените арабски емирства, Шри Ланка, Израел, Мексико, България, Андора, Абхазия, Австрия, Китай и Йордания, отбелязва асоциацията на туроператорите.

В сравнение с октомври от първата десетка на търсенията на руските туристи е отпаднал Кипър. Неговото място е било заето от Шри Ланка. България не е в класацията Топ 10.

Нарастване на броя на руските туристи в България догодина прогнозира и пиар-директорката на туристическата фирма "Тез тур" Лариса Аханова, цитирана от интернет агенцията Лента.ру.

Според нея руските туристи, които не могат да почиват в Египет, ще се насочат предимно към Обединените арабски емирства, Кипър, Израел, Тайланд и Шри Ланка. Очаква се и ръст на посещенията в България, Гърция и Кипър, прогнозира тя.

Аханова посочва, че от 1 януари България ще свали цените за визи за руски граждани от 35 на 10 евро. Освен това страната ни не планира да въвежда система за биометрични данни, и предлага множество варианти за почивка - балнеология, екскурзионни програми, религиозен туризъм, винарски туризъм и гастрономически туризъм. Помага и фактът, че българските хотели също работят на системата "ол инклузив", подчертава тя.

(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
2
 
! Отговори
ДО някой преди 8 години
На теб кой ти забранява да пиеш водка? магазините са пълни. Руснаците също си варят ракия от картофи.
21
2
 
4
 
! Отговори
до 23 преди 8 години
Навярно в твойте виждания американците са ни братушките или турците ,а ?)
20
3
 
2
 
! Отговори
до 24 преди 8 години
Я бегом отново да учиш история на Русия .
19
8
 
7
 
! Отговори
Дядо Петър преди 8 години
Руските "братушки" идват обикновено с ПУШКИ.
18
2
 
8
 
! Отговори
чичо преди 8 години
Егати политиката на скапаната ни държава!! Между Турция която ни е мачкала 500 гд и не е член на ЕС и България няма визи, а за Русия която ни е избавила от турското робство има визи.
17
5
 
3
 
! Отговори
някой преди 8 години
До: номер 23 (Striker)Аз искам само да добавя, че дори италианците са ни много по-големи братушки отколкото руснаците. Руснаците пият водка. Ние пием ракия, и италианците пият ракия като нас.Италианците я наричат грапа, но е същата.
16
1
 
4
 
! Отговори
някой преди 8 години
До: номер 21Ти лично, колко рубли си спечелил от руснаците по нашите курорти?Обърнато в български лева колко прави това? А?
15
4
 
6
 
! Отговори
някой преди 8 години
До: номер 19 (gogo)Виж какво, не съм си "махнал качулката" защото ми върши полезна работа, така че се успокой.Обаче едно ще ти кажа. Хич и не си мисли че така наречените "братушки" не са *** пушки.Да не кажа голяма дума, ама сигурно почти половината население на Руската Федерация спадат към най-различни "Дагестански" републики.Доста съм се интересувал от историята на Русия и ще ти кажа, че през царска Русия е било модерно всеки княз да изтъква азиатския си или тюркски произход.
14
10
 
5
 
! Отговори
Striker преди 8 години
Ей селяндурчета, като изтрезнеете от домашарката на тате и като си дойдете "на София" се научете, че мужикистанците не са ни никакви братя, сестри и т.н., затова се пише в КАВИЧКИ! Толкова са ни братушки, колкото и гърците, сърбите или италианците.
13
1
 
1
 
! Отговори
някой преди 8 години
До: номер 14 (еврогеец)P.S.: Виж какво, не искам да се заяждам, но този форум тук, би следвало да бъде не място за пропаганда и агитпункт, а място за дискусии и споделяне на различни мнения, от разумни мислещи хора които биха си корегирали по някакъв начин мнението при наличие на разумни аргументи.Ти като си държиш на своето каква ти е ползата да пишеш? Никой няма да ти се хване!Аз например, макар и рядко, ми се случва като видя че с нещо съм се объркал да се поправя.Помисли над това.
12
2
 
6
 
! Отговори
някой преди 8 години
До: номер 14 (еврогеец)Ти сигурно си един много дървен шоп щом си държиш на своето.Вече казах, че тази легенда умря и нищо не може да я съживи, пък ти си вярвай ако си нямаш работа. Все повече българи се осъзнават че не са роби на Русия.Анти, славини, скити-мити, тинтири-минтири, всички те са били подчинени на викингите.Последните проучвания го доказват, това разкриват самите руски учени, пък ти се мисли за "свой". Да не говоря че са се омешали с татарските орди и славянското им не е много.
11
8
 
7
 
! Отговори
някой преди 8 години
До: номер 9Руснаците не са ни братски народ. Тази легенда умря. Руснаците са варяги, тоест викинги.Не се заяждам, не казвам нищо лошо. Руснаците са много по-близки със шведи, финландци и поляци отколкото с нас.А ние сме близки с балканските народи. Близки сме със сърби, гърци, турци, румънци.Близки сме дори с чехите, но не и със северните народи. Ние не сме близки с поляците, поляците са близки с руснаците но ги мразят в червата, въпреки че са близки!
10
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия развива вътрешния туризъм. Вчера в Кабардино-Балкария, под най-високия връх в Европа - Елбрус, на около 4 000 метра над м.р, се откри и започна да функционира ски-курорт, на чиито писти снегът присъства целогодишно. Куршавел отива на кино.
9
11
 
8
 
! Отговори
Анализ преди 8 години
До 10г максимум 15 "Руската федерация" ще се разпадне и ще остане малка русия, скоро федерацийте ще са независими и суверенни държави !
8
3
 
6
 
! Отговори
Нерез преди 8 години
Това лявото на снимката с червеното потниче ... оххххх на батяяяя. Такива повечко а идват на балнеолечение в България. Ще им отпушим всички тръби и отвори ... мммммм!!!
7
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е ''Българин'' що ме съмнява да си българин , тез пропаганди че ще превземат морето не хващат .. руснаците са наш братски народ и такъв ще си остане
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
q da razgadaem koy sega se varti 360%
5
18
 
14
 
! Отговори
някой преди 8 години
Абе аре стига с тия "братушки" бе! Значи винетките може да поскъпват, ГО може да поскъпва, обаче визите за руснаци не - те трябва да поевтиняват!!! И от какъв зор бе???Нали тези руснаци които идват в нашите курорти по презумпция трябва да са богати бе???Ееегаати "проевропейското" правителство! Нас ни третира като чужденци, а руснаците като свои!И запомнете веднъж завинаги: това не са ни никакви "братушки"!Руснаците имат много повече общо с поляци, финландци и шведи отколкото с нас!
4
18
 
18
 
! Отговори
Леонид преди 8 години
Ако си плащат могат и за "Братушки" да минат. Иначе още едно "Благодаря" не са казали за доставената от България писменост, религия, култура. Сега пак на нас българите, се пада тежката задача да им дадем възпитание.
3
29
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никакви "братушки" не сме с дивите северноазиатски монголи! Дано измрат бързо.