Русия спира газа за 200 000 семейства в България от 1-ви

Хората няма да го усетят, ако "Овергаз" сключи договор с "Булгаргаз"
Обновена: 30 дек 2015 20:16 | 30 дек 2015 19:26, Камелия Цветанова
675
Русия спира газа за 200 000 семейства в България от 1-ви
Снимка: Reuters, архив

Премиерът Бойко Борисов е събрал спешно енергийните шефове, за да търсят решение след изненадващо писмо от "Газпром Експорт", съобщи bTV.

Още по темата

С писмо руската фирма "Газпром Експорт" до българо-руското дружество "Овергаз" информира, че от 1 януари 2016 г. се предвижда 0 количество газ за всички битови потребители в България.

Става дума за 200 хиляди семейства от различни градове, които са газифицирани.

Писмото е било получено преди часове в "Булгартрансгаз" - фирмата, която осигурява тръбите за газа.

Според осведомени, на спешно свиканото заседание са събрани шефът на управителния съвет на "Булгартрансгаз", шефът на Българския енергиен холдинг Жаклен Коен, председателят на Националната електрическа компания Петър Илиев и директорът на "Булгаргаз" Петьо Иванов.

След срещата при премиера, държавните дружества са уверили, че ако "Овергаз" сключи договор с "Булгаргаз", общественият доставчик ще осигури доставките, така че потребителите да не усетят последствия от финансовия спор.

За срещата потвърди изпълнителният директор на БЕХ Жаклен Коен и обясни, че премиерът е дал инструкции и държавните дружества "Булгаргаз” и "Булгартрансгаз”  имат готовност, в момента в който "Овергаз” се обърне към тях да получи доставките.

"Писмото е адресирано до "Овергаз” с копие до "Булгартрансгаз”. Срещу заявката на „Овергаз” от 1 януари 2016 година са посочени нули, което означава, че "Газпром Експорт” не предвижда доставки за "Овергаз” към настоящия момент, а "Овергаз има около 200 000 абонати”, заяви Коен.

В началото на 2013 г. Москва също заплаши България със спиране на доставките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


675
Още по темата: Бойко БорисовРусиягаз
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
291
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека да се разбере на какво се дължи това. На неплащане от БГ или ?!?!?!!??!!
290
0
 
2
 
! Отговори
циник преди 8 години
И КВО ... чорапите ли да си разплета, децата от училище ли да ги спра? ЩО ЛИ да не го преместя от левия в десния крачол?
289
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СЕВЕРЕН ПОТОК 2 ЩЕ ИМА КОЛКОТО И ДА ИМ Е НЕПРИЯТНО НА КРАВАРОФИЛИТЕС ТЯХНОТО ТрансАтлантическо ЗаробванеГЕРМАНИЯ НЕ Е БЪЛГАРИЯГермания знае кое е добре за Германската ИкономияТакива като България ще има да си чоплат в носовете и да гледат Като Мулета
288
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
AIDE DAVIE CESTITO ISKAXTE GERB , ASEGA SE RADYUITE NA GARBAVIA, AITOVA SI E REFORMA ,DASI DAVASH NEKOI CHASTI NA TURCHOLYATA I ETO VIJ GOTOVA E MAYATA
287
0
 
16
 
! Отговори
просто преди 8 години
*** народ-слаба държава! Плюете по Русия-няма аванта, ще трябва да си плащате за всичко!Краварите като ви стрижат с ТЕЦ-овете защо не ревете, не ви дават-нали! Демокрация, а ? Ай сте ревнали срещу американското робство, ай са пуснали синджира на Ердоган, ще видите тогава натовски съюзници.
286
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Украйна вдига таксите за пренос драстичноНали правиха майдан нали сме от правилната странаЗащо така постъпват с насСега обещания газ от Катар с камили ли ще го носим
285
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Василев Овергаз не плаща, и няма газ , плащат и газа тръгва!
284
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия е империя и само *** не се съобразяват с това.Ние и в момента сме не само енергийно зависими от Русия.Интересно нещо е БГ енергетика,където 2+2 не е ясно колко е.Факт е,че сме притиснати от огромен дълг и не виждам как освен чрез нов заем ще се разреши проблема с Овергаз.Това определено напомня на кризата с КГБ и ще има съответните последици.
283
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Покупайте лучше сжиженный газ у братушек пиндосов! Вон турки всегда считали пиндосов союзниками, которые в тысячах км от них и что?Чем пиндосы могут помочь туркам ? Не *** не чем! Россия сосед и не *** рубить сук на котором сидишь! Турки сейчас поймут кто был ближе...и вы поймте уже скоро. Надейтесь на пиндосов а сами не плошайте.Россия сосед а не пиндосы...забывать об этом не ***.
282
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 460Какво стана с г*зовия ти Хъб бе Боко. Щяхме да даваме газ на Европа??? ***. Шменти_капелан. Поискай от Обама . Нали ти е приятел. Ти се изгаври с Путин, но той е много по-мъдър от теб.Това е началото на края ти..
281
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малиии, мнооо *** народ в тая България. Заслужавате да сте това което сте.
280
2
 
1
 
! Отговори
до 457 преди 8 години
Е туй де речи е жив Комунизъм ний сме НЕОЛИБЕРАЛНА КАПИТАЛИСТИЧЕСКА ДЪРЖАВА Нее неможе По добре би било да Плащаме Чрез Украйна на Русия Така не
279
0
 
1
 
! Отговори
xxx преди 8 години
Опааа...
278
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предлагам на бат Бойко да вдигне данъците като събраните пари отиват във фонд "Газпром" и така те ще пуснат газа пак. Нека да спасим 200 000 от измръзване :)
277
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До alexandroffМЕЧТИ.......МЕЧТИ........
276
2
 
18
 
! Отговори
преди 8 години
Много русофобска новина от Днес , че Русия спира газта на 200 000 семейства !Е ,как няма да бъде спряна газта като нашите не плащат газта втора година и карат на "версия " и не разрешиха да строи ЮП ,а той бе гарант ,че нашите ще платят в бъдеще от транзита на газта ... Всякой народ си заслужва правителеи и оттам и съдбата .
275
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз имам изключително просто решение,което ще е в полза на тези 200,000 семейства а и на Газпром,разбира се с помощ от някои български институции.Последните сметки на потребителите да се съберат от държавата и да се внесат директно към "Газпром" с уговорката че няма да се спира газа и същевременно да се отнемат временно всички права на "Овергаз" до приключване на съдебен процес и изобщо гарантирам че като подкъсим бюрокрацията рационално всичко ще е с наполовина по евтино и по-бързо и ще спестим страданието на тези 200,000 семейства
274
3
 
3
 
! Отговори
Ха,ха,хааааа..445 преди 8 години
...политика е ----червения Опустушарски...от КОАЛИЦИЯТА НА ------БКП/бсп , ДПС/дс, и АТАКА...ха,ха,хааааааа....ВСЕ ---"ВЕРНИ ДРУЖКИ" НА РУСИЯ и Путина......ХА,ХА,ХАААААААААААААААА.....
273
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименВ случая Русия какво е виновна ? Овергаз не плаща, и няма газ!---------По подразбиране Русия никога за нищо не е виновна..,
272
6
 
1
 
! Отговори
Да живее братска Рус преди 8 години
Овци, овци-и..... Не само газа ще ви спират, но и ще ви стрижат отгоре на това, а вие само ще блеете и ще благодарите!