Родни работодатели: Ще вдигнем с малко заплатите!

84 на сто от фирмите не планират да наемат нови служители
1 яну 2016 20:45, Златко Желев
33
Родни работодатели: Ще вдигнем с малко заплатите!
Снимка: архив, Булфото

Запазване на заетостта и минимален ръст на възнагражденията от 4-5% - такива са очакванията на работодателите за новата година. Данните са от проучване, направено за bTV сред членовете на Асоциацията на индустриалния капитал у нас.

Работодателите са по-скоро умерени оптимисти, но несигурността преобладава.

Проучването показва, че 84 на сто от фирмите не планират да наемат нови хора. Така че ръстът в заетостта тази година изглежда ще е минимален.

На този фон около 40 на сто от работодателите все пак планират минимален ръст в заплатите. Очакванията са за увеличение от около 5%.

Според бизнеса поредното увеличение на минималната заплата ще има по-скоро отрицателен ефект - свиване на заетостта в бедните региони и ръст на сивия сектор.

15 на сто от анкетираните работодатели обаче очакват ръстът в минималните доходи да повлече и останалите.

Умерено оптимистични са и прогнозите за икономическия ръст у нас и на Европейската комисия и на Финансовото министерство. Очакванията са за растеж от 1,5% до 2%.


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Смях преди 5 години
ХАХАХАХАХААХ !!! Смях голям !!!!
21
1
 
3
 
! Отговори
До номер 6 преди 5 години
Добре си писал колко даваш ,но не си писал колко ти вадят тези твой 25 човека (може би).На ден сигурно ти идват 10-15 хилядарки.И последно ,като ти е толкова трудно що не се откажеш и ги освободиш твоите работници.
20
0
 
27
 
! Отговори
Работник преди 5 години
Работя в България,но за немска фирма.Брутното ми възнаграждение не пада под 2200лв като и на толкова реално ме осигуряват.Има и допълнителен пакет бонуси.Та да попитам аз родния бизнес как германците могат,а нашите *** като чуят за вдигане на заплатите опищяват всички медии с от глупави поглупави доводи.Ама не са те глупави.Вие сте глупави че им работите за жълти стотинки и ви е страх да гъкнете че да не ви наритат.Ми те ц.и.гани.те получават повече от вас и без да работят.Вие сте роби.
19
0
 
21
 
! Отговори
65 преди 5 години
Ей,работодатели,ама с малко да ги вдигнете заплатите.Да не вземете да се ,,уляете''По-добре направете работното време на 15-16часа,и сложете легла та да спим там.Хем няма да харчим пари за път ,а и няма да се размножаваме.Ха-ха.
18
1
 
19
 
! Отговори
Невъзвръщенец преди 5 години
Над парите стои достойнството на един човек! Никога не бих се върнал обратно в поруганата си Родина и да слугувам на МУТРА РОБОВЛАДЕЛЕЦ като роб! Тези *** съществуват благодарение на работниците си с които се гаврят. Оставете ги сами и им гледайте сеира! Щели да внасят чужди работници, ами ОК, само че как ще стане тая работа с тия уж заплати, не знам?!...
17
0
 
26
 
! Отговори
gtf преди 5 години
и какво стана, уж работодателите изпитват оргомна нужда от кадри, пък сега се оказва, че няма да наемат хора ...
16
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До прокто логКакъвто народа, такива и шефовете, и управляващите...фактНе може от една проста нация да произлезе умна държава. За съжалениер цивилизованите и умни хора в България са малцинство и прогресивно намаляват, защото изпращат децата си в чужбина. Тук никой не успява без да мами и това се е превърнало в начин на живот.
15
0
 
13
 
! Отговори
ДОДО преди 5 години
МОЛЯ ОТГОВОРЕТЕ-------ЗАЩО МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА НЕ Е 800 ЛЕВА А СЕГА СЕ ПЛАЩА ПО 300 400 ЛЕВА ИЗЛИШНО Е ДА РАБОТЯТ 2 В СЕМЕЙСТВО И ПАК ДА ДОКАРАТ 800 АКО В ВСЯКО СЕМЕЙЙСТВО РАБОТИ ПО 1 ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ЧЕ НЯМА ДА ИМА И БЕЗРАБОТИЦА СОЦ ПОМОЩИ БЮРОТО ПО ТРУДА ЩЕ СЕ СЪКРАТИ ПОНЕ НАПОЛВИНА А СИГОРНО ЩЕ ИМА И ДРУГИ ПРЕДИМСТВА
14
14
 
24
 
! Отговори
Антикапиталист преди 5 години
В капитализмът винаги има 60% прекарани,които живеят като кучета.Между тях ИМА МНОГО УМНИ ХОРА С ИНЖЕНЕРНИ ДИПЛОМИ, ФИЗИЦИ,ХИМИЦИ.пак ЖИВЕЯТ В МИЗЕРИЯ.КАПИТАЛИЗМЪТ РАЗДЕЛЯХОРАТА НА ЛОШИ И ДОБРИ. ЛОШИТЕ ЛЪЖАТ И ОБВИНЯВАТ ДОБРИТЕ,ЧЕ СА ЗЛИ.КАПИТАЛИЗМЪТ-ЕДНА ДЪРЖАВА ЖИВЕЕ ДОБРЕ ЗА СМЕТКА НА 10 ДРУГИ ДЪРЖАВИ,КОИТО ЖИВЕЯТ ЗЛЕ.Ако вярвате в капитализмът, значи трябва да се съгласие, че БЪЛГАРИТЕ СА МЪРЗЕЛИВИ И ПРОСТИ И ЗАТОВА СМЕ НА ДЪНОТО.ХАЙДЕ СКАЧАЙТЕ И ВИКАЙТЕ, КОЙ НЕ СКАЧА Е ЧЕРВЕН
13
3
 
68
 
! Отговори
прокто лог преди 5 години
В чужбина отдавна е въведена хоризонталната структура във фирмите. Шефът е първи между равните, и всеки, на всяко ниво, има право да взема, веднага, решение. В изостанала и бедна (и духом) България, още от Средновековието, все още царува вертикалната структура. В която шефа се изживява като някой феодал от 13-ти век, и взема винаги само сам решенията, най-често, според настроението си. С което целенасочено убива всяка инициатива още в зародиша и. Той гледа на персонала като на негова собственост и се смята за безпогрешен. И след това питате, защо няма развитие?
12
2
 
57
 
! Отговори
без заблуда преди 5 години
Българският работодател е влюбен в нискоквалифицираните кадри. Дава им минимална заплата и ги сменя на всеки три месеца!
11
4
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
няма страшно българия загива всичко масово заминаваме в чужбина младо старо всичко тия нещасти БГ работодателчета така ще си останат в небитието забравени и фалирали
10
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нещата с е оправят обаче,:)) през седмица ''работодателчетата'' реват че ня *** кадри ..:) да продължават в същия дух ... и след 10на години ще си ожънат посятото ..: с лихвите ))работа и осигуряване в Бг;)))???? майтап голям
9
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До абе торпедовичспоко ,работодателче ,половината ми приятели не работят в Бг ,останалите работят з асебе си .,вБг,имат малки фирми или работят за семейна фирма .достатъчно получават за да живеят ,тези които /все още/ стоят в БГ,Това го напиши когато ;;работодателите'' почнат д а пискат з а персонал :))))) -такива като теб да си вземат епруветки ,в лабораторията и д а си направят хора-след има няма 20 год ще имат работници ''собствено производство'' :)))
8
4
 
32
 
! Отговори
Стоян преди 5 години
До абе торпедовичТи направи фирма не им плашай 2-3 месеца и отиди на Малдивите да си отдъхнеш малко,а гламарите да работят докато могат,без пари.
7
1
 
81
 
! Отговори
Шварценегер преди 5 години
Истината е, че българският предприемач няма култура, етика и морал. Не може ти да имаш по 3-4 коли, яхти на Слънчев бряг, моделки и когато стане въпрос за вдигане на заплатата същият този шеф ти казва "ааа не може, криза е, няма пари". А стигмата, че богатия е богат щото е умен и кадърен, а беднякът си е *** работник се налага точно от тия наредени богаташчета, имащи се за бизнесмени.
6
5
 
65
 
! Отговори
Johny English преди 5 години
Само мазохист може да работи в Клозету (БГ) . У английско тая заплата е земам за 2 дена . Не им работете на тия мошеници !
5
54
 
4
 
! Отговори
абе торпедович преди 5 години
Направи фирма и плащай на работниците си по 20 хиляди на месец. Какво чакаш? Явно ги разбираш нещата.
4
1
 
47
 
! Отговори
Winkito winkito преди 5 години
Електронна подписка за минимален осигурителен доход от 400 Е за ЕU на сайта на КНСБ. Сайт - блокиран. Добре дошли в Тикволандия
3
2
 
78
 
! Отговори
иван-торпедото преди 5 години
Доста са пестеливи от възнаграждението за труда ,но за сметка на това като съкратят един човек работата му се прехвърля на останалите ,а парите НЕ - те си остават за работодателя.Продължават да се подиграват с хората които още работят в БЪЛГАРИЯ.