Как да защитим дома си от обири, пожари, бедствия...

Защо да се застраховаме? Отговаря изп. директор на ЗАД "Армеец"
Обновена: 7 яну 2016 12:16 | 7 яну 2016 12:07,
Как да защитим дома си от обири, пожари, бедствия...
Снимка: bgonair.bg

Имуществените застраховки не защитават само от обири, а и от последствията от пожари, земетресения, природни бедствия. Застраховката няма да ни предпази от неблагоприятни събития, но ще възстанови последствията, подчерта Цветанка Крумова, член на Управителния съвет и изпълнителен директор на ЗАД "Армеец".

По думите й е добре да застраховаме жилището и имуществото си. Тези застраховки не изискват нищо специално, необходимо е човек само да се обърне към офис на застрахователна компания или застрахователен агент и да сключи застраховката.

"В "Армеец" имаме няколко продукта за защита на дома. Основните са два. Единият е "Защитена фамилия", другият - "Защитен дом", обясни Крумова в предаването "ДНЕС" по Bulgaria ON AIR.

Първият вид имуществена застраховка защитава срещу основните рискове, базирана е на т. нар. първи риск. При нея не се търси действителна стойност на имуществото, не трябва да се правят оценки. За всяка клауза от застраховката има определен договорен лимит, в рамките на който се обезщетява застрахованият при събитие.

"Защитен дом" се препоръчва за хора, които наистина се грижат за своите имоти и се работи на база действителна стойност на имуществото, уточни Цветанка Крумова.

"От 1 януари имаме нов кодекс за застраховането, който ще ни задължи да променим всичките общи условия по всички застраховки и считам, че ще използваме тази възможност да прегледаме и разширим покритията на нашите застраховки", допълни още изпълнителният директор на "Армеец".

По думите й ще има бум на нови продукти и ще се предлагат европейски услуги.

Цветанка Крумова уточни, че повечето застраховки не покриват откраднати бижута или пари в брой. Застраховката възстановява стойността на битови уреди, както и нанесените от крадците щети по врати и прозорци.

Цветанка Крумова препоръчва хората да не държат пари в брой у дома, независимо дали са застраховани или не. "Човек трябва да ограничи риска", добави тя.

Вижте цялото интервю във видеото:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още от
Спонсорирано съдържание