Германци пийват наше вино и мляко в Берлин

Този път българският щанд е като възрожденска къща
15 яну 2016 18:27, Надежда Бочева
7
Германци пийват наше вино и мляко в Берлин
Снимка: Investor.bg

Как да бъде изхранено населението на градовете с качествена и здравословна храна – това обсъждат политици и експерти по време на най-голямото в света изложение за земеделие и храни "Зелената седмица”, което започна в Берлин.

81-то поред изложение е не само място, където потребителите да опитат храни и продукти от цял свят, но и платформа за обсъждането на критични въпроси, казват организаторите от германското министерство на земеделието.

Тази година страна партньор на изложението е Мароко. Страната представя подправки като шафран, млечни продукти от камилско мляко, ядки, масло от арган и роза.

Докато потребителите се интересуват предимно от качеството и цените, фермери ще организират демонстрация по време на"„Зелената седмица”, за да привлекат внимание към проблемите си. Очаква се в Берлин да протестират както антиглобалисти и защитници на хуманното отношение към животните, така и индустриални земеделци, които настояват за повече респект към тези, които произвеждат храните.

България участва със свой атрактивен щанд, който изглежда като възрожденска къща и представя продукти от 18 български производители-– традиционни сурови сушени колбаси със защитени географски наименования, трапезна розова вода, сирена, кисело мляко, лютеница, кьопоолу, вино, мастика, ракия, ликьор от роза. Танцьорите от ансамбъл „Българе” са в Берлин по време на цялото изложение и привличат с танците си допълнително публика.

Посетителите познават отдавна нашите продукти и ги купуват, казват от българския щанд.

През април Министерството на земеделието и храните ще организира щандове с български продукти в повечето големи германски търговски вериги, съобщи заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев при откриването на българския щанд. Първият такъв щанд се предвижда да бъде именно в германската столица, уточниха от пресцентъра на агроминистерството.

"Когато предоставяме качествени продукти и те са промотирани добре - активно и атрактивно, считаме, че всеки консуматор би отразил качеството на продуктите ни”, подчерта Грудев.

Той уточни, че основният интерес на германските потребители е насочен към българското вино, но млякото и млечните продукти също са широко застъпени на немския пазар.

"Има специален интерес и към биологичното производство, плодове, зеленчуци, мед и традиционни месни специалитети с географско обозначение. Това са стоките, за които се договорихме, че ще бъдат промотирани”, каза още Васил Грудев и поясни, че на тези щандове традиционно ще присъстват и всички продукти, които са свързани с розата и розовото масло.

Още по темата четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
BALGARSKO MLEKO?!!!!!!!. BALGARIA E NAY GOLEMIYAT VNOSITEL NA MLEKO. KRAVITE GI IZKOLIHA - OSTANAHA GOVEDATA V NARODNOTO SABRANIE I MINISTERSKI SAVET. BALGARIA NYAMA AGRARNA POLITIKA NO PAK SI IMAME MADAM YIES I KUPISHTA DUPEDAVCI.
5
0
 
1
 
! Отговори
Spargel преди 8 години
Chudesno - vie davate na germancite bulgarskoto mliako i vino gratis...Germanskata KfW vi dava krediti v procreditbank 60 000 leva, a da vrastate posle na KfW 105 000 leva....:-)I sega Scheuble i co neka da uvelichat danak pechalba na germanskite autoproizvoditeli?!:-) i zaradi tiah e voinata v siria....?!
4
1
 
1
 
! Отговори
Михал преди 8 години
По-добре щеше да е да гледат ТВ на български телевизори, да готвят с българска кухненска техника и посуда, да работят с български компютри!
3
2
 
4
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Крайно време е иГермания да почне да купува наши неща -не само да ни внася маслото с краварката в ъгъла. Г-жа Меркел трябва да бъде уведомена че ние *** поне можем да гледаме.
2
1
 
3
 
! Отговори
без майтап преди 8 години
Аз не пия българско вино и не пия българско мляко. Защото никой не знае какво им е съдържанието!
1
1
 
4
 
! Отговори
Ауслендър преди 8 години
Напротив, сиренето е българско а етикета е турски! :)

Спонсорирани публикации