"Работата на моя живот" - строител, дърводелец

Набират 60 младежи за платено обучение в Германия
5
"Работата на моя живот" - строител, дърводелец
Снимка: архив, Ройтерс

Агенцията по заетостта набира 60 кандидати за платено 3-годишно професионално обучение в германските провинции Хесен и Тюрингия в рамките на програмата "Работата на моя живот" (MobiPro EU).

Германският строителен център за образование и квалификация BiW BAU с партньорството на Камарата на строителите в България и Агенцията по заетостта планират да обучат в Германия 30 младежи на възраст от 20 до 27 г. по специалността "пътен строител" и по 15 младежи за специалностите "строител - бетон/стоманобетон" и  "строителен дърводелец".

Програмата "Работата на моя живот" (MobiPro EU) предвижда безплатен интензивен курс по немски език в продължение на 4 месеца (600 часа).

След езиковия курс, в средата на месец юли, младежите ще заминат за Германия, където започва 6-седмичното им професионално и културно ориентиране. През този период на подготвяща бъдещото професионално обучение практика те ще получават стипендия в размер на 818 евро месечно (или 1 227 евро общо за месец и половина). Разходите за път до Германия се заплащат от Програмата.

През месец септември 2016 г. започва същинското обучение, като през първата година обучението на цялата група български младежи ще се извършва от Строителния център за образование и квалификация BiW BAU. Успоредно ще се извърши и допълнително задълбочено езиково обучение. Заплащането през първата година е 818 евро месечно.

През втората и третата година стажантите ще се обучават на работното си място в обучаващи строителни предприятия със стабилни пазарни позиции и дългогодишна история. Месечното възнаграждение за предоставения труд в обучаващите предприятия възлиза на 836 евро през втората година и 1 056 евро през третата.

Желаещите да се включат в програмата следва да изпратят автобиографии на английски или немски език на имейл: s.radeva@az.government.bg. Крайният срок за подаване на документи е 7 март 2016 г., след което кандидатите ще бъдат поканени на интервю.  

 

 


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
Зак преди 2 години
Добро е, но съм минал прага на възрастта.
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
bravo
2
0
 
1
 
! Отговори
Не става преди 2 години
Първо, дълга му е биографията и второ, на кой език да я напише?
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дедо Боки не е младеж но нека пробва,че след царуването не се знае накъде ще духне вятъра.