Лукарски готви промени в данък "уикенд"

Бизнесът не бил против налога, но искал различни прагове
1
Лукарски готви промени в данък "уикенд"
Снимка: Булфото, архив

Очаква се промяна в наредбата за данък "уикенд". Предстоят още разговори с работодателските организации и с Министерството на финансите. Темата ще бъде основна и извънредна точка на следващия Национален икономически съвет. Това съобщи в Бургас министърът на икономиката Божидар Лукарски, цитиран от БТА.

Според него бизнесът не е против данъка, а има реални предложения, свързани с прилагането му.

Става въпрос за различни видове прагове, насочени към механизмите по прилагането на този данък, заяви Лукарски.

Той каза, че ще има промяна на наредбата и че ще се организира поне още една среща с работодателите.

Лукарски днес участва в Бургас в информационен ден за представяне на процедура "Подкрепа за внедряване на иновации в предприятията" по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020.

Министърът каза, че един от основните приоритети на министерството на икономиката е насърчаване на иновациите, постигане на ускорен икономически ръст, повишаване на конкурентоспособността, създаване на нови работни места.

Министърът информира, че допустими кандидати по процедурата са само търговци по смисъла на Търговския закон или на Закона за кооперациите и дружества, които имат минимум три приключени финансови години.

Общият размер на финансовата помощ е 97 791 500 лева.

Максималният размер за безвъзмездна финансова помощ е 1 милион лева за малки и средни предприятия, за големи предприятия 1 500 000 лева. Крайният срок за подаване на документите е 4 април.


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ни Лукарски ял, ни Лукарски мирисал...Поредното демо.изпр.ажнение...