За Силициевата долина са важни парите, не идеята

Как се промени бизнесът според съоснователя на Apple Стив Возняк
4 апр 2016 13:37, Елена Кирилова
4
За Силициевата долина са важни парите, не идеята
снимка: Ройтерс

Apple е създадена заради идеите за различни продукти, при това не в гаража на Стив Возняк, както се твърди, а в неговия апартамент и в офиса му в Купертино, заяви в интервю за Mashable човекът, който стои зад идеята за първия компютър на Apple - Стив Возняк.

Той твърди, че компанията е основана в момент, в който създателите ѝ почти не са разполагали с пари. С времето нейният успех е започнал да привлича младите предприемачи, а с годините това е довело до създаването на нов тип предприемачи в Силициевата долина.

Според Возняк днес предприемачите искат да имат стартъпи, които изкарват много пари, а не тръгват толкова от самата идея. По думите му за онези, които идват от бизнес училищата, парите са приоритет. За тези, които идват от инженерни специалности, далеч по-важно е създаването на продукта и дизайна му.

Според Возняк виртуалната реалност ще е следващата технология, която ще доведе до голяма промяна, както се е случило с персоналните компютри. Той твърди, че образите стават все по-добри и по-добри, точно както в миналото при компютрите, а в игрите днес те са изключително реалистични.

"Виртуалната реалност е невероятна стъпка в тази посока", категоричен е Возняк.

Той твърди, че хората едва ли ще ходят с очила за виртуална реалност след време, а това е само временен вариант, докато се измисли нещо по-добро. Возняк смята, че виртуалната реалност ще се развие още много с времето.

Още икономически и технологични новини в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: appleСтив Возняк
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Парите са средство за транформация на материята.(на тая планета, за сега) за после, не се знае.
3
0
 
2
 
! Отговори
Батко преди 8 години
ВР е нещо което предстои. Тя може да бъде използвана с хуманни цели за добро😃Но няма.Ще се използва за печелене на пари и контрол на населението. Ще си непрекъснато включен. Не в 100% ВР, о не. Ще е така наречената добавена реалност. Където някой ще решава какво още да виждаш. Как да изглежда храната ти. Какво да не виждаш ... Прекрасния нов свят идва. Искаме или не
2
0
 
7
 
! Отговори
fan преди 8 години
Гледал съм го тоя филм, е Киану Рийвс беше...
1
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е да след време виртуалната реалност ще бъде някакъв вид изкуствена реалност.Трудно различима от реалноста.Което е добро решение за много хора ,ще си живуркат в един прекрасен измислен свят където няма да имат никакви проблеми.Само трябва да измислят как да се подържат биологично телата им с функциониращ нормално мозък за дълги периоди от време.И достатъчно добър софтуер за да не изглежда всичко като игра с *** сюжет и хубава графика.Тогава ще се решат много социално-икономически проблеми.

Спонсорирани публикации