Банка поема магазина на Carrefour в The Mall?

Само Уникредит Булбанк е подала оферта в днешния търг
10 май 2016 17:22, Миглена Иванова
5
Банка поема магазина на Carrefour в The Mall?
Снимка: архив, Ройтерс

Най-вероятно Уникредит Булбанк ще поеме магазина на Carrefour в столичния търговски център The Mall.

На днешния търг за обекта само финансовата институция е подала оферта. Процедурата продължава и предстои да се види дали тя ще поеме магазина, научи Investor.bg от източник, близък до процедурата.

Припомняме, че частен съдебен изпълнител обяви за продажба магазина на Carrefour в търговския център The Mall на бул. „Цариградско шосе” в София. Обектът е най-големият за веригата, със застроена площ над 15 хил. кв. м, една втора идеална част от обособения подземен паркинг, складовите помещения и идеалните части от правото за строеж.

Исканата цена за обекта е 32,3 млн. лева.

От няколко години Carrefour има проблем с плащанията към доставчици. През последните няколко месеца бяха стартирани няколко дела за несъстоятелност на веригата от доставчици заради натрупани дългове.

Френската верига навлезе в България в разгара на кризата. Първият й магазин беше открит в Бургас през 2009 г. Магазинът в The Mall е един от първите на веригата в страната и беше открит през 2010 г. с откриването на търговския център.

През 2012 г. френската група се оттегли и българското дружество – КМБ България, стана собственост на гръцката Marinopoulos, която държи франчайз правата за България и останалите балкански държави.

От обявлението за принудителната продан се вижда, че върху предлаганите имоти има редица тежести, включително и ипотека от Уникредит Булбанк и няколко възбрани.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: CarrefourУниКредит Булбанк
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
Плавник преди 7 години
Карфур започна да запада точно през 2012, когато фенското дружество се оттегли и гърците поеха контрола на франчайза в България.
3
1
 
6
 
! Отговори
Николай преди 7 години
До БамкераЧети какво ти е написал колегата vlady и стига си говорил глупости, че си неграмотен в писането, правно, финансово, че даже и в мисленето.
2
0
 
10
 
! Отговори
vlady преди 7 години
Ипотекарния кредитор има право да участва в публична продан, като не плаща предварително задатък 10% и ако спечели търга размерът на задължението се приспада от цената. Обикновено това става при 2-3 неуспешни търга преди това и невъзможност задължението да се погаси в разумен срок по-друг начин примерно чрез запори.
1
9
 
7
 
! Отговори
Бамкера преди 7 години
По закон Бамките, не трябваше ли да се занимават само с бамкиране? Защото ако тръгнат да се занимават с друг бизнес, няма да имат конкуренция. Ако имат конкуренция, ще я фалират с чл. 417. които гласи общо взето следното: Банката си изкарва изпълнителен лист по бързата процедура (14 дни), срещу всеки в тази държава и го дава на ЧСИ-то. Едва след като ти вземат всичко и ти запорират доходите, можеш да ги съдиш, но без последствия. Ей кога ли ще ни писне да ни убиват...