Цената на тока няма да скача, обеща Теменужка Петкова

Арбитражът в Париж признал само половината иск на "Атомстройекспорт"
Обновена: 20 юни 2016 08:52 | 20 юни 2016 08:51,
10
Цената на тока няма да скача, обеща Теменужка Петкова
Снимка: архив Reuters

Ток по курортите ще има, още през април имаше преглед на стабилността на енергийната мрежа. Това каза пред Нова телевизия министърът на енергетиката Теменужка Петкова. Мрежата била изправна и тя очаква успешен туристически сезон.

Още по темата

Близо 1 милиард лева ще трябва да похарчи България заради спирането на строежа на АЕЦ "Белене". Решението е на Парижки арбитраж, разгледал жалба на руската страна. To e в полза на "Атомстройекспорт” в спора му с Националната енергийна компания (НЕК) за прекратяване на проекта.

Министър Петкова обясни, че искът, който "Атомстройекспорт" е подал към арбитражa е бил за 1,2 млрд. лв. Арбитражът обаче е признал само онова, което е свързано само с произведението уреди и свързаните с това дейности. Тоест, НЕК ще си плати само това, което е поръчала, обясни Петкова.

"Цената на електрическата енергия няма да се повиши във връзка с този арбитраж, защото НЕК ще получи реален актив. Тоест реална щета за нея от това решение няма”, заяв Петкова.

"Предстои в рамките на 30 дни, след като НЕК получи официално решението на арбитража, ние ще инициираме преговори с "Атомстройекспорт”, за да търсим най-доброто решение за двете компании”, поясни Петкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 2Напротив. Младите емигрират и създават семейство зад граница. Съответно техните деца се водят граждани на други държави. Също така масово техните деца не знаят български. Защо родителите не ги учат - ето това е въпроса. Ние сме нация, която се претопява изключително лесно. Със сегашната политика в близко бъдеще ще се наложи да говорим *** и турски, за да си купим хляб от магазина. Политика!
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ясно, значи да очакваме увеличение началото на другата година.
7
1
 
6
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
Не, реална щета няма:) купуваш си насила един гол реактор и всякакви уреди към него, покриваш разноските по делото, както и всички други пари прахосани за нищо.. И реално си назад един милиард и кусур.. Не, реални щети няма, нали?
6
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На другаря лапайте банани ще му припомня , че капитализма го реставрираха БКП-БСП . Др. Луканов каза , ще правим капитализъм ама ние ще сме капиталистите. Свалиха любимия ви Тодор Живков от власт и го разхождаха като мечка по съдилищата . Направиха се от комунисти на социалисти и си останаха терористи . Такъв ви беше социализЪма такъв ви е и капитализЪма другари неграмотни и некадърни .Защо Полша , Чехия и Унгария са толкова напред а..а..а
5
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Тази жена ми е страшно атпипатична и по принцип изобщо не й вярвам.
4
1
 
5
 
! Отговори
??? преди 7 години
-Което се обещава - дава ли се?-Не. -Тогава: От мен двата вола с каруцата!
3
1
 
9
 
! Отговори
Лапайте банани преди 7 години
През мрачния комунизъм 1 квт.час струваше 2 ст. дневна тарифа, 1 ст.нощна тарифа. лед 26 г. неуморни реформи и неудържим прогрес/членство в ЕС и НАТО/, 2 милиона не могат да си плащат осветлението, да не говорим за отоплението. *** народец, слаба държава. Да реставрираш капитализма, донесъл 5 войни и три национални катастрофи, действително е уникална ***.щина.
2
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След над 50 години неграмотно и противобългарско управление на БКП-БСП все още търсят други партии виновни. Всичките неудачи и проблеми за България са ваши другари. Като толкова сте оправни защо вашия Тодор Живков не построи АЕЦ Белене . Просто сте смешни и много ама много крадливи .
1
2
 
15
 
! Отговори
Пипи преди 7 години
Ех, Теменужке, как да ти вярваме? Преди време Лилито се пъчеше, че няма да вдига винетките, а видяхме какво направи. Фандъчето вдигна билетите, а ти да не вдигнеш тока - срамота.