София – един от най-евтините градове за чужденци

Столицата ни е 182-ра в класация по този показател
22 юни 2016 21:35, Бойчо Попов
15
София – един от най-евтините градове за чужденци
снимка: pixabay

София остава в близост до дъното на класацията на консултантската компания Mercer на най-скъпите градове в света за чужденци, като тази година се издига с няколко позиции нагоре до 182-ро място от миналогодишното 187-мо място.

Както и миналата година, и през тази единствените европейски градове след София са столицата на Албания – Тирана, на Сърбия – Белград, на Босна и Херцеговина – Сараево, на Македония – Скопие и на Беларус – Минск.

Най-изненадващата промяна е първото място, което тази година заема Хонконг, като изпреварва дългогодишния лидер в класацията – анголската столица Луанда. Години наред тя беше най-скъпият град за чужденците заради високата цена на вносните стоки и добрите и безопасни условия на живот. Тази година обаче Луанда изпада от първата позиция и се настанява на второ място заради отслабването на местната валута, посочва BBC.

Без промяна от миналата година Цюрих и Сингапур се нареждат трети и четвърти в класацията. Токио се изкачва до пета позиция, следван от Киншаса (Конго), Шанхай, Женева, Нджамена (Чад) и Пекин, които формират топ 10 на най-скъпите градове за чужденци.

Кой е най-скъпият град за чужденци вижте в продължението на материала в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
4
 
! Отговори
до 8 преди 7 години
Извинете да не сте от гей парадиращите ?.
6
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Факултето е културната столица. Софиянци подражават на фалкутето :)))
5
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 2Вас в крайните квартали самите софиянци не ви броят. Мизерен град е СФ.
4
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СфБабите и дядовците не са придошли викаш? Между другото и да са кореняци, не е за хвалени, защото шопите са дървени глави. Най-много дървеници да имат. Най-издигнатият от шоплъка е Той, резча на ленти.
3
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Евтините номера на депутатите подбиват цените
2
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То па един град... Осеян с кучешки ***, мутри каращи дрогирани огромни джогани, кмет ***-безгласна някаква послушковица на премиер тиква-рекетьор, който пък слуша ''гомяите началници'' въпреки че 'три' папи са го галели по кората /на тиквата/.
1
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мизерен град....