Туристическият ни сезон - най-силен от 25 години насам

Благой Рагин: За първи път геополитиката работи в наша полза
3 авг 2016 22:30, Анисия Иванова
39
Туристическият ни сезон - най-силен от 25 години насам
Снимка: Булфото

Към момента българският летен туризъм отчита най-силните резултати от 25 години насам, обяви Благой Рагин, председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА).

"Нещата вървят добре, за първи път геополитиката работи в наша полза", обобщи Рагин в предаването "Денят ON AIR" на телевизия Bulgaria ON AIR.

Тази година туроператорите във Франция отчитат спад от 8%, Италия и Турция също са сред страните със сериозен отлив на туристи.

"Този успех, който ние реализираме, се дължи на умерената ни външна политика, защото това е много важно", поясни председателят на БХРА. Той все пак уточни, че има още посоки, в които българският туризъм трябва да се развива, за да бъде конкурентноспособен.

По думите му представителите на бранша в Слънчев бряг са категорино "за" изсветляването на бизнеса, което по мнението им ще доведе до по-качествено обслужване и захранване на държавната хазна - средства, които след това отново да бъдат върнати в туризма.

Целият разговор вижте във видеото на Bulgaria ON AIR.


 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
6
 
! Отговори
Makedoneca преди 7 години
Ako Bulgaria Investira i Stroi Povece Precistitelni Stancii Dogodina ce ima Mnogo Povece Turisti.sas Mizeria Turizam nese Pravi. Horata Iskat Cisto More i Priroda a ne Betonska Dgungla i Mrsna Voda i Bokluci.
22
3
 
4
 
! Отговори
патил преди 7 години
Никога на Кафяво море!Виж,на наша планина може...
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи има връзка н туристически я сезон с терористическия.
20
1
 
10
 
! Отговори
LitAMarketTeamLeader преди 7 години
Утре паля колата и мъжа и двете дъщери отлитаме към Гърция.Комшията и той така само дето той има и едно момче повече.Там e като на БГ плаж само липсват мутренски номера пикоч у водата и аnаболни батки спасители слънчаци дето да Mи ритат пясък в очите за да платa 35лв чадърче c шезлонг.Над 3000 лв за няколко дни ще оставим за агнешки хапки с мед,узо,бира,пряса риба .Поддържайте огъня с микролатежните на слънчака
19
0
 
3
 
! Отговори
Би преди 7 години
Е, добре че светът ще се избие от тероризъм, че да живне малко и нашият туризъм.
18
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ю сириъс? Вчера точно хотелиери и ресторантьори по морето се оплакваха, че българите им липсват, щото онези по геополитическите причини дето са пари не харчели...
17
1
 
7
 
! Отговори
Неа до 30 преди 7 години
Точно !!! Ако имаха заслуга до сега защо не се сетиха как да действат ? Въобще цялата им работа е врели некипели .
16
0
 
17
 
! Отговори
Петьо-Еврей преди 7 години
Абсолютен *** от българската политика в тази ситоация нищо не зависи спадат в италия и франция е заради слабата рубла а увеличението на туристите в българия заради не стабилната ситуация в турция и египет и към тези неща нашите оправници нямат никави заслуги ама се опитват да си припишат лаврите)))))))))
15
3
 
34
 
! Отговори
Неа до 24 преди 7 години
Обслужването на 90 % от местата е под всякаква критика ! А да не казвам , че повече няма да седна на заведение със самообслужване !!!! Шефовете работят и правят такива лоши физиономии че отиваш на крака да им дадеш пари . Направо е ужасно .
14
2
 
17
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Нищо подобно ! Няма увеличение и не се дължи на външната политика . Ако някъде има повече по Черноморието то е защото не са отишли в Турция . Дори може би ги смятат повече понеже тази година българите си почиват на нашето Черноморие заради проблемите на вън !
13
3
 
37
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
С други думи ,ако има увеличение то не се дължи на подобрение на предлаганата услуга ,а на международното положение е когато утре то се промени тогава пак ли ревете ,че нещо куца и нЕма мераклии.
12
3
 
30
 
! Отговори
Слънчарски преди 7 години
Евалааа! Обаче, ако се сравнят и приходите от сега и преди 25 години, разликата ще е в пъти повече в полза на миналото. И не е така, защото до преди 10 години не са се отчитали почти никакви данъци и приходи. Всичките ни Черноморски курорти са толкова задушени от хотели, че цените са паднали поне двойно. За 50 години насам в момента имаме най-бедните туристи. Като бройка, окей, обаче като качество, тези туристи не плащат за почти нищо освен за нощувка. Да не говорим как се пазарят за всеки лев.
11
12
 
10
 
! Отговори
Опаа преди 7 години
От Бургас съм и по пълно с туристи не е било
10
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хора има като бройка вероятно не съм виждал толкова много от години назад когато руснаците идваха на смени. Колко пазарят и остават пари в бг е тема над която трябва да се замисли всеки един от хотелиер до собственик на магазин.... А туристите трябва да се привличат с качествен продукт а не да се разчита на това че комшиите са зле и просто при нас за момента е по-спокойно ,,, а когато се оправят комшиите тогава как ще ги привлечете и дори как ще върнете българският турист по родното ... морие?
9
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименИ добър да е това обикновения българин няма да го усети. Какво ни пука тогава?-----------------------------------------------------------А ти как искаш да го усетиш? *** в някой от курортите, хвани се на работа и ще го усетиш. Търсят персонал почти навсякъде по морето.Ако искаш да го усетиш докато мързелуваш вкъщи и пишеш по форумите - няма да стане
8
20
 
14
 
! Отговори
Бургазлия преди 7 години
До ViPТи къде видя, че Бургас е празен, сънува или Волен ли ти каза?Защото аз живея в Бургас и тук гъмжи от туристи, руснаци, германци, поляци, украинци, англичани, всички хотели са пълни, по заведенияа купона е на макс. Тази година е много успешна за туризма.
7
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И добър да е това обикновения българин няма да го усети. Какво ни пука тогава?
6
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Е моля ви се - изберете една теза и я поддържайте..."Не може, те черпят опит от Тиквонтий - сутринта едно, по обед наопъки и вечерта не си спомня за какво става въпрос и му е виновен някой друг ;)
5
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди седмица ореваха орталъка - 10 платени статии как сезона бил слаб, нямало туристи и на колене се молят българите да не ходели в Гърция. Днес пък - най-силния сезон от 25 години насам...Е моля ви се - изберете една теза и я поддържайте...
4
11
 
6
 
! Отговори
bros преди 7 години
Факт е, че има воля нещата да се нормализират на слънчака... Разбира се, в такива норми като в Лас Вегас и Канкун. Демек, върви се към олигархия в управлението, а такива *** като Ушите са вече историческо минало. Узряха им тиквите, ей!