ЕК обеща бъдеще за "Балкан" независимо от обстоятелствата

Брюксел нямал против да преговаря на една маса с Русия или Турция
6 сеп 2016 13:06,
64
 ЕК обеща бъдеще за "Балкан" независимо от обстоятелствата
Снимка: архив Reuters
Проектът за газовия хъб "Балкан" ще се развива независимо от това какво се случва със "Северен поток 2" или "Турски поток", независимо от обстоятелствата.
 
Това обяви началник на "Вътрешен енергиен пазар" в Генералната дирекция "Енергетика" на Европейската комисия Клаус-Дитер Борхард. 
 
Заедно с вицепремиера Томислав Дончев и министъра на енергетиката Теменужка Петкова той посети компресорната станция "Провадия" край Варна. 
 
Според Борхард е добре и руската страна да се включи в проекта за газовия хъб, защото колкото повече ликвидност има, толкова по-добре, съобщи bTV.
 
До 9 ноември в ЕК трябва да бъде представено предложението за извършване на предпроектни проучвания за реализацията на газовия хъб, а след това може да бъде осигурено и финансиране, допълни Борхард. 
 
Той посочи още, че ЕК е готова да участва в тристранни срещи между България и други заинтересовани държави за изграждането на хъба, независимо дали става дума за Русия, Турция или друга страна. Това е проект не само между ЕК и България, а е за целия регион, добави Борхард.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българските въшки ощене са разбрали, че Русияе в Г-20.
35
1
 
2
 
! Отговори
тръъъъъъъъътт преди 7 години
Надай се **о на пиени жени!
34
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
за разпада на рф говорят и пишат най вече в русия.когата с.паси говореше че ссср ще се разпадне,тиквочите се смееха.същото ще стане и сега,а умните хора вече прехвърлиха семействата и парите си извън русия.
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
проектът е по системата лева ръка десен джоб.1.5 милиарда евро трябва да бъдат гепени и усвоени от нашите хора
32
1
 
7
 
! Отговори
fripp преди 7 години
За смъртта на РФ се говори още от 90-те. Видният наш геостратег С.Паси я очакваше към 2000г. Освен това той предвиди, че когато САЩ спечелят войната срещу Саддам, ще има бум на бг.бизнеса в Ирак - ще строим мостове, училища, виадукти, заводи, градски бани, язовири и каскади. Даже каза, че в Багдад със сигурност ще има булевард, кръстен "България" в чест на освободителите, тоест - в наша чест.
31
0
 
5
 
! Отговори
до малохуйовеца преди 7 години
Ние, смилянци сме икономически мотивирани от създаването на хъба.
30
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гьол има реактор нема.Хъб има газ нема. Що е то ????????? Прекрасна земя с *** народ и алчни политици дупедавци.
29
0
 
6
 
! Отговори
Паисий преди 7 години
"Хъб", това звучи гордо.
28
1
 
7
 
! Отговори
от с.Смилян преди 7 години
Смиленската община подкрепя хъб "Балкан".
27
2
 
5
 
! Отговори
fripp преди 7 години
За 2022г. не знам нищо. Обаче явно и в Германия и Франция не са чували, защото договорите им с Газпром са до 2035г.-2040г. Както и да е, трагедията е, че клякаме на всеки по-нов началник и така прецакваме интересите на собствения си народ. Словакия, въпреки санкциите, сключи 5г. договор с Роснефт, Унгария ще строи нови блокове, но най-чуден е примера на Финландия, които 2 седмици след Крим, гласуваха да купят руски реактор, защото това било жизненоважно за страната и народа им.
26
0
 
1
 
! Отговори
да ама не преди 7 години
До Анонимен 32Блажени са верующите .....
25
0
 
6
 
! Отговори
fripp преди 7 години
Да, за това им бяхме нужни ние, за да стигнат директно в ЕС. Щатите ни натиснаха, клекнахме, руснаците си го преместиха и намериха друго решение - Турция. Ако на Ердоган не му направят още един преврат, тръбата я бройте за факт. И няма нужда да смятаме парите на руснаците, както обичат да правят нашите експерти световни, дето цял живот са били сонди и са строили тръбопроводи. Те са си направили сметката.
24
0
 
6
 
! Отговори
fripp преди 7 години
Жалко, че Син поток на нищо не научи нашите гламари. А урокът от него беше, че технологиите са напреднали дотолкова, че спокойно ни заобиколиха. Не се съмнявайте, че когато му дойде времето, гърците ще намерят основания и ще се включат в Турски поток. Русия от 20г. бавно и целенасочено води политика за премахване на зависимостта си от прищевките на някой транзитиращи държави - Полша, Украйна, Беларус, Прибалтика. На 80% са го постигнали и ще доведат до край нещата.
23
1
 
9
 
! Отговори
Голем смех преди 7 години
Цялата пушилка за хъбчето е предизборна и ще трае до президентските избори. "Строителят " Борисов отлично знае, че преди избори трябва да обещава и лъже на едро. На миналите избори измамата с некачествените магистрали мина и сега е решил да пусне същия номер. Ако Боко спечели и сега, хъбчето става излишно и ще се спомине още неродено. Ако спечели друг, Боко ще се измъкне още по-лесно, "ето имах желание, всичко бях уредил, но народът не ме оцени и не мога да довърша великото дело".
22
4
 
1
 
! Отговори
haha преди 7 години
До28Всички другари дето чакаха краха на долара дочакаха краха на рублата___________________________________________________HaahhaahhahhahhaahhahahahhahahhahhahhahhahahahhahahBG Economist.
21
1
 
6
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Късно е, либе, за китка...До сега половината от Южен поток и от Белене, да бяха построени вече, и то,без дасме вложили кой знае какви пари, но, ум царува, ум робува, ум патки пасе, и слуша какво му казват "началниците". Ех, Орбан, не можа ли да се родиш Българин???????????
20
1
 
4
 
! Отговори
fripp преди 7 години
Въпреки санкциите, защо така никой не се отказва от руската газ. Особено страните, разположени по Северен поток. Великобритания е увеличила вноса си със 126,7%, Германия(19%), Франция(43%), Австрия(23%) и т.н. Как ще им наложи Б.Б. вето не знам.За съжаление, Турция се очертава като разпределителен център на енергийните потоци. От там ще мине азерска газ за Италия най-вече, руска, за където си иска и, най-вероятно, иранска. Нищо чудно през България към 2019г. да не минава никакъв транзит.
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Tози хъб да не продължение на Белене или някаква нова глъмотория са измислили.
18
0
 
6
 
! Отговори
идиоти те преди 7 години
Ако го нямаше Путин кой щяхте да обвинявате за щяло и не щяло а?
17
2
 
16
 
! Отговори
това е преди 7 години
Какво се правите всички на лу.ди,и спорите и се обиждате за глупости а не си признавате че пак ни преметнаха,и то уж наши съюзници!не Русия тръбите минават покрай нас и никакъв хъб няма да има тези уверения на ЕС са прах в очите проумейте го най после.Такава е съдбата на народите избрали си продажни политици.

Спонсорирани публикации