Газпром с нов рекорд на износа на газ за Европа

Тази година износът може да превиши 170 млрд. кубични метра
12 ное 2016 17:00, Анисия Иванова
62
Газпром с нов рекорд на износа на газ за Европа
Архив: Reuters

Газпром за шести път тази есен отчете исторически дневен максимум на износа на газ за Европа. На 11 ноември, вчера, са били доставени 597,9 милиона кубични метра, се посочва в съобщение на компанията, цитирано от ТАСС.
Увеличението спрямо 10 ноември, когато бе поставен предишният рекорд (591,7 милиона кубични метра - бел. ред.), е 6,2 милиона кубични метра.

По данни на Газпром за периода януари-октомври 2016 година доставките за т. нар. далечната чужбина (страните извън ОНД) са нараснали с 10 процента на годишна основа или с 13,05 милиарда кубични метра.

За Германия доставките са нараснали със 7,5 процента (2,75 милиарда кубични метра), за Великобритания - с 54,6 процента, за Франция - с 20,4 процента, за Австрия - с 27,5 процента, за Гърция - с 47,3 процента, за Холандия - с 91,8 процента, за Дания - с цели 149,4 процента, за Полша - с 16,7 процента.

През 2015 година газовият холдинг увеличи експорта за Европа с 8 процента до 159,4 милиарда кубични метра.
По-рано ръководителят му Алексей Милер заяви, че тази година износът може да превиши 170 милиарда кубични метра, като не изключи и догодина да бъдат запазени високите обеми, припомня ТАСС.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
гербер преди 7 години
Нали уж западните лицемери налагат икономически санкции на Русия. Или само каквото им е изгодно. На запад има лицемерие за целия Млечен път.
42
1
 
1
 
! Отговори
пешо преди 7 години
Комунисти с промити мозъци... Много хубаво се е живяло едно време, много евтина е била газта и затова България е фалирала три пъти за 45 години. И не се прехласвайте от радост за "рекордите" на Газпром - естествено че Европа ще купува повече като е по-евтино.
41
1
 
2
 
! Отговори
нн преди 7 години
До Анонимен 46, България произвеждаше мотокарите, защото това беше разпределението по СИВ и второ само първите пратки бяха с олово за което се дига пушилката, след това чети истинска информация, българите се усетихме и ***.
40
1
 
5
 
! Отговори
нн преди 7 години
Кучето си лае, кервана си върви. Който има газ, има и акъл. Бойко послуша Клинтънката, дойде му на крака в София и предаде българските интереси, унищожи Южен поток. Има още да научаваме. То от сега ще почне.
39
7
 
3
 
! Отговори
Shopp™ преди 7 години
Доларовите постъпления са намалели с 25%, въпреки рекордния износ.Заради по-ниските цени.Фактически сега им изсмукваме ресурсите на мужиците.
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
бетон има в главата ти,тъ-па-к..
37
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
РОССИЯ1-е место в мире по добыче и экспорту природного газа(35%мировой добычи).1-е место в мире по величине природных ресурсов.53 долларовых миллиардера сидят на шее России. Россия занимает 65 место в мире по уровню жизни Россия занимает 97 место по доходам на душу населения Россия занимает 111-е место в мире по продолжительности жизни Россия занимает 127 место в мире по показателям здоровья населенияЕжегодно в России совершается свыше 27,5 тысяч убийств.
36
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
- Аууу прекрасно! Вие сте гении, товарищ Брежнев! - Ама и тойотите не са за вас. Тях ще ги давате на нас! - А вие какво ще ни давате в замяна? Брежнев отговорил: - Семето за праза...
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дошъл Брежнев в България на посещение и рекъл на Тодор Живков: - Товарищ Тодор, в България имате много плодорна почва - ще садите праз! - Какво ще го правим толкова тоя праз, Леонид Илич? - Той не е за вас, ще го давате на румънците. - А какво ще ни дават те в замяна? - Те ще ви дават дачии! - Супер сте го измислили, Леонид Илич! - Ама дачиите не са за вас. Те са за китайците! - А те какво ще ни дават? - Ориз! - Чудесно сте го измислили! - Ама и оризът не е за вас. Той е за японците! - А какво ще ни дават японците на нас? - Те ще ви дават тойоти! - Аууу прекрасно!
34
6
 
3
 
! Отговори
До 42 преди 7 години
Опашата лъжа, няма такова нещо като реекспорт на руски петрол. Наскоро гледах и предаване за тази лъжа, доказано с архивни документи. Не само, че не са ни продавали на прлизводствена цена, а е имало и дългосрочен договор за продажба на твърда цена, която се е оказала по-висока от пазарната на световния пазар. Как ще реекспортираш, като го купуваш на по-висока от пазарната и алоо, те ония в Кремъл да не са ид.иоти да не са балъци да ни дават евтин петрол. Мислете малко с тия канчета.
33
7
 
2
 
! Отговори
Цонко преди 7 години
Ами при тоя евтин газ, как няма да купуват хората. Технит резерви ще си ги позлват друг път.
32
3
 
11
 
! Отговори
спиро преди 7 години
Нали има санкции. Защо ЕС купува газ от санкционирана Русия? При една война ако Русия спре кранчето ,какво ли ще стане с тези консуматори на газ? ЗАПОМНЕТЕ !!! Консуматори много , доставчик един.Консуматора е зависим от доставчика. А пък вие си пишете глупостите колкото си искате.
31
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименГаворите глупасти!По времето на соца. газта беше толкова евтина няколко стотинки беше месечно потребление ама на никой не му се хамалуваше да мъкне бутилки са газ защото нямаше инфраструктури ама за 3-4лв ток ,10лв парно и топла вода...кой ще ти се занимава?
30
7
 
4
 
! Отговори
ВЕРНО Е ,БЕ.... преди 7 години
РУСНАЦИТЕ --УМИРАТ ЗА БОБ .....СИБИРСКИТЕ КРАСТАВИЦИ ---- ГИ ДАВАТ НА БЪЛГАРИТЕ.... БЕЗПЛАТНО --ПО БРАТСКИ!!
29
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди да пишете пълни простотии от рода на това че руснаците някога при диктатора бай ни Тошо газта са ни я давали едва ли не без пари или много евтино се запознайте по темата!Друсали са ни яко от към цена!В пити над световната и за газ и за нефт и за всичко!А ние в замяна наистина сме и давали каквото имаме без пари или на безценица!
28
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АМИ НОРМАЛНО Е. РЕКОЛТАТА /2016/ ОТ БОБ РУСНАЦИТЕ НИ Я ИЗКУПИХА ЧРЕЗ ТРЕТИ СТРАНИ. ЗА БЪЛГАРИЯ ОСТАНА ОТ ЧЕРВЕН КРЪСТ И ДЪРЖАВНИЯ РЕЗЕРВ / РЕКОЛТА 2014-2015/
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 33Малко ми прилича на ромлянски кубик дърва - 0.75
26
11
 
12
 
! Отговори
ЗАЩО ,БЕ...ХА,ХААА преди 7 години
...НАЛИ , ЩЕХА ДА ГО СПИРАТ ----ЗА ГАДНИТЕ ЗАПАДНЯЦИ И ХАМЕРИКАНЦИТЕ...??!!!ПАРИТЕ ЛИ СВЪРШВАТ НА.. ха,ха,хаааааааа..... "ВЕЛИКАТА РУСИЯ"????????????????....??!А , ДУПЕ ВЕЧЕ ШЕ ПРОДАВАТ ,ЛИ...??!
25
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
До АдмиралъЩЕ ГИ ИЗРИТАМЕ ВСИЧКИТЕ СКОРО---ТРЪМП ГО КАЗА ЯСНО ЕРАТА НА ПАРТИИТЕ СВЪРШИ ВРЕМЕ Е ЗА НАРОДНО СЪБРАНИЕ ПАРЛАМЕНТА НЕ НИ ВЪРШИ НИКАКВА РАБОТА
24
10
 
4
 
! Отговори
sofeto преди 7 години
През последните дни германските медии с удоволствие съобщават че газта продавана там никога не е била толкова евтина. Няма как, руската държава-газоколонка трябва да компенсира!