КЕВР: Няма опасност за транзита на газ през Украйна

Комисията разглежда искането за по-скъп газ на 19 декември
13 дек 2016 14:15,
2
КЕВР: Няма опасност за транзита на газ през Украйна
Снимка: архив, БулФото

Няма опасност за спиране на транзита на природен газ през Украйна на фона на липсата на споразумение на тристранните преговори между Европейския съюз (ЕС), Украйна и Русия за зимните доставки за Европа, коментира председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов.

"След 2009 г. се говори много за опасности, но те не се случват", каза той пред журналисти след открито заседание на Комисията, на което бяха разгледани искания за лицензи за търговия с електроенергия.

Иван Иванов отказа да коментира внесеното предложение на "Булгаргаз" за цената на природния газ от 1 януари 2017 г., докато не се произнесе работната група на енергийния регулатор. Той уточни, че в КЕВР ще има закрито заседание по заявлението на 19 декември.

В петък "Булгаргаз" поиска увеличаване на цената на природния газ в размер на 13,53 на сто до цена от малко над 302 лева за 1 000 куб. метра, но без акцизи, ДДС и таксите за пренос. Такова искане може да е основание за промяна на цените на тока при комбинирано производство и на топлофикациите.

Според наредбите при значителна промяна на ценообразуващите елементи енергийният регулатор може да преразгледа цените, а промяната с над 10% е основание за това.

Кога КЕВР ще вземе окончателно решение за новата цена на газа - подробности четете на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И сега какво, пак ли ще увеличават цената на тока? А заплатите?
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дообре, след като КЕВР са казали, че няма ...

Спонсорирани публикации