Сигналите за нарушения по празниците били по-малко

КЗП отчита намаляване на нарушенията през 2016
3 яну 2017 14:37, Екип на Bloomberg
0
Сигналите за нарушения по празниците били по-малко
Снимка: Pixabay

През 2016 продължава тенденцията от предходната година на намаляване на процента на нарушенията при извършени проверки на подадени сигнали от граждани. Търговците имат съзнание, че трябва да бъдат коректни и лоялни към своите клиенти. Това обяви председателят на КЗП Димитър Маргаритов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

През празничните дни са получени около 50 сигнала, което по думите на Маргаритов е доста по-малко, отколкото в предишни години, когато е имало случаи и на двойно повече.  

Той посочи, че се запазва тенденцията да се получават над 20 хил. жалби и сигнали годишно. На първо място за поредна година са телекомуникациите и телекомуникационните услуги – 35-40% от всички жалби. На следващо място с дял от над 20% са жалбите и сигналите срещу качеството на стоките за бита, а 18-20% от жалбите са срещу естествените монополисти. 

По думите на Маргаритов тенденциите в България са в унисон с европейските и дори "в някои аспекти у нас потребителската защита е на по-добро ниво от пазари с много по-големи традиции на развитие". 

Какви приоритети си поставя КЗП през 2017?

Вижте целия разговор във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари