Хляб за живот! Когато мисията се превърне и в бизнес 

Стартиращата компания произвежда до около 100 хляба на ден
6 фев 2017 14:20, Екип на Bloomberg
0
Хляб за живот! Когато мисията се превърне и в бизнес 
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Хляб за живот е инициатива, която от лична мисия се превръща в бизнес. Стартиращата компания произвежда до около 100 хляба на ден, а основните клиенти на лечебния хляб са предимно жителите на Банкя и детските градини. 

Как стартира инициативата и какви са бъдещите планове на компанията коментира финалистът на Rinker's Challenge #3 Ваня Гошева в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

Кои са предимствата на хляба с ферментация и какво го отличава от индустриалния хляб?

По думите на Гошева цената на хляба с ферментация е по-висока от индустриалния хляб заради неговото съдържание. В частните детски градини има търсене на качествена храна, отбеляза още тя. 

В момента заети в производството на лечебния хляб са 5-ма души, от които 2-ма обучаващите се. 

Работното помещение към момента позволява производството на максимум 300 хляба на ден, обясни Гошева. В страни като Франция например, има и по-голям обем на производство. 

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria 


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари