България губи годишно по 2 млрд. лева от ПТП-та

По данни на КАТ 1% от пътните инциденти се дължат на лоши пътища
9 фев 2017 18:49, Екип на Bloomberg
15
България губи годишно по 2 млрд. лева от ПТП-та
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Всяка година българското общество губи близо 2 млрд. лева от пътни инциденти. Това коментира Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Пътната безопасност предвижда комплекс от мерки, при които обаче липса целенасочена държавна политика, превенция и инвестиции в сферата, посочи експертът. 

Преправянето на пътната мрежа трябва да бъде в посока привеждане на пътищата към нормативните изискванията за проектна скорост, коментира от своя страна инж. Константин Жипонов от Камаратa на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП). 

Персоналните промени за подобряване на пътната мрежа в България не решат належащите проблеми, отбеляза още той.  

По официални статистически данни на КАТ около 1% от пътните инциденти се дължат на неизправни пътища, коментира още Тодоров, допълвайки, че според него този процент е поне 10-15 пъти по-голям.

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според нашето законодателство няма такова понятие като лоши пътища има несъобразена скорост.
11
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
костов наздраве другарю приятен обед на двама ви
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според КАТ 6 или 7 са ПТП-тата през 2016, по причина дупка на пътя. Останалите ПТП-та заради дупка на пътя, КАТ ги класифицира обикновено като несъобразена скорост.Толкова за истинноста на статистиката на КАТ. Колкото до този от асоциацията на пострадали от катастрофи, досега те нищи смислено не са предложили и винаги повтарят нелепиците на КАТ.
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Емигрант съмТака е, нормални пътища няма. Но виж статистиката на КАТ за произшествията и там няма да намериш извод, че някоя катастрофа е станала заради състоянието на пътя. Обикновено като паднеш в някоя дупка и се потрошиш казват "несъобразена скорост". Сякаш преди пътуване трябва да хвърляш боб и да гадаеш къде по пътя има някоя яма.
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И здравната каса губи от това, че застрахователните компании не плащат за лечението на пострадалите при катастрофи. Другаде по света застрахователите си плащат. Тук обаче са привилигировани само да прибират пари за застраховки и да не плащат с услужливата подкрепа на българската държава. Никой не иска да повдигне въпроса, а става дума за милиони, с които държавата косвено финансира застрахователите, поемайки техни задължения, които плаща здравната каса.
7
1
 
10
 
! Отговори
Тъпанар преди 7 години
Да си имаме уважението - България губи годишно по 200 млрд. заради корупция и престъпници, които управляват! Стига с тоя популизъм!
6
2
 
7
 
! Отговори
жива monkey от кат преди 7 години
според кат на всяко място с катастрофа се монира хранилка за monkey от кат
5
1
 
10
 
! Отговори
анти герб преди 7 години
бре само един процент ли..... да аз съм лакитан щъркел и ви вЕрвам .оная глигана павлова да дойде да се повози в северозападнала българия на стара раздрънкана немска лагерна количка и след преживяването да и бъде отказана лекарска помощ
4
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Над деветдесет процента от катастрофите, са заради лошите пътища,дупки,неравности,липсващи знаци,маркировка,мантинели, пълна трагедия е всичко. Но корумпиран милю едно си знае, несъобразена скорост,никога не се посочват истинските причини и така изкривяват статистиката. Което пък означава, че това сборище на вредни шуробадженако рушветчии, когато и да се разтури, все ще е късно.
3
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В о р к и стан няма нормални пътища, защото няма нормални хора... То няма нищо нормално изобщо, като видиш нискочелия голфаджия с мазната косица, ами то такива като него "оправят" пътищата, как да са като хората???
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според КАТ няма виновни пътища, защото те си заслужават свинетката.
1
2
 
12
 
! Отговори
Емигрант съм преди 7 години
В българия просто няма нормални пътища

Спонсорирани публикации