Българският бизнес е оптимистично настроен за 2017-а

Основното притеснение е свързано с бъдещето на еврозоната
6 мар 2017 11:45, Екип на Bloomberg
3
Българският бизнес е оптимистично настроен за 2017-а
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Българските представители на бизнеса са по-оптимистично настроени за 2017. Това коментира Орлин Хаджийски от PwC България в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му представителите на бизнеса са започнали да се адаптират към настоящата среда и това вероятно намира отражение в увеличения процент на оптимизъм.

Българските представители на бизнеса ще действат по-смело и оптимистично, което се вижда от нагласите им да наемат повече служители, както и да не предприемат програми за намаляване на разходите, отбеляза той. 

Основното притеснение на представителите на бизнеса в България е свързано с бъдещето на еврозоната, посочи Хаджийски. Докато преди решението на британците да напуснат ЕС страховете бяха по-имагинерни, след това събитие - те вече са напълно реални, допълни той. 

Друго притеснение, което се забелязва сред представителите на бизнеса за първи път тази година е възможността за увеличаване на данъците в България, обясни експертът. "Самото говорене на тази тема създава несигурност и непредвидимост относно функционирането на една добре работеща система", коментира той.

Промени ли се начинът, по който вземат решение българските мениджъри? Станаха ли корпоративните мениджъри по-предпазливи в последните няколко години? 

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria 


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
КОЙ... преди 1 година
БИЗНЕС БРЕ? Падам! Оглупелите аутсорсинг диваци ли? Които идват да търсят висококвалифицирани кадри с по 3-4 западни езика и напреднала компютърна грамотност за по 1000лв и те откачиха, защото не остана кой да им работи! nkavrakov - много си прав!!! Тенденцията е като ефекта на доминото - с неизбежен край! Всичко е рухнало отдавна, няма кой да работи, да плаща данъци и тн. Не останаха луди които да стоят в кочината да се надяват на достойни заплати и съществуване (не живот - съществуване)!!!
2
0
 
6
 
! Отговори
nkavrakov преди 1 година
Основната тенденция пред българския бизнес и българските мениджъри е да останат без кадри.
Тенденцията е необратима и е подхранвана стабилно и от демографската криза заедно с емиграцията
Това е.
Всичко останало са празни приказки.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това не е български бизнес, това са български КРЪВОПИЙЦИ ! Как няма да са доволни има още българска кръв за доизсмукване