Бул. "България" гълта 15 млн. лева за спешен ремонт

Ремонтират от НДК до Бояна заради председателството ни на ЕС
28 мар 2017 10:00, Миглена Иванова
47
Бул. "България" гълта 15 млн. лева за спешен ремонт
снимка: Investor.bg

Столичната община планира експресен ремонт на бул. "България" - връзката между резиденция "Бояна" и центъра на София, за българското председателство на Европейския съюз (ЕС), предава Investor.bg.

Местната администрация в София е обявила обществена поръчка за цялостен ремонт на булеварда в пълната му дължина, включително и пътната връзка с Околовръстния път в посока кв. "Младост" - най-бързата връзка от резиденция "Бояна" към летището, се вижда от обявлението, публикувано в регистъра на Агенцията за обществени поръчки.

Кръстовището на бул. "България" с бул. "Фритьоф Нансен", кръстовището на бул. "Даскал Стоян Попандреев" с бул. "Ал.С.Пушкин" и моста по бул. "Даскал Стоян Попандреев" над река Боянска не са включени в предмета на настоящата обществена поръчка.

Прогнозната стойност на тръжната процедура е 12,94 млн. лева без ДДС (над 15,5 млн. лева с ДДС). Срокът за завършване на ремонта е 180 дни, т.е. до края на годината, стига търгът да не се забави заради обжалвания.

Крайният срок за подаване на оферти е 3 май. Отварянето им е предвидено за 4 май. Дължината на участъка е малко под 8 км.

Предвижда се ремонтът да се осъществи на пет етапа.

Първият е от ул. "Фритьоф Нансен" при Националния дворец на културата (НДК) до бул. "Академик Иван Гешов".

Вторият етап е е оттам до бул. "Гоце Делчев", третият – оттам до бул. "Тодор Каблешков", четвъртият е отсечката до Околовръстния път и финално е продължението на булеварда към "Бояна" покрай резиденция "Бояна" - бул. "Даскал Стоян Попандреев" от Околовръстен път София до моста над река Боянска.


47
Още по темата: ремонти в София
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
2
 
! Отговори
Borisov e selianin преди 1 година
До Анонимен Borisov e selianin
38
0
 
3
 
! Отговори
Ремонт до дупка преди 1 година
Останалите кога ще ремонтират по проект. Повечето за ремонт плачат като гледам и са супер зле особено където се минава през неоправени трамвайни релси. Да не говорим за паветата сега хайде ще си потрошим колите всеки път по светофари с релси, километрични колони от автомобили и където трябва да минеш на зелено да настъпиш трябва да се съобразяваш с това. Няма възможност да се минава бавно от там. Всички на протест пред парламента и скоро за качествен ремонт на пътищата от сега нататък!
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спомняте ли си вицовете за Тато, когато щеше да идва някой държавен глава?
36
0
 
6
 
! Отговори
3 евро за левче преди 1 година
Най-добре е да се ремонтира бааавно и полека,както си го умее кметицата.За да видят певропейците автентична София със задръствания,прах,изнервени хора и прочие радости,причинени ни от фандъчето!
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 31

"От центъра до Бояна, и от Бояна - до летището. Интересен маршрут. Величията май вече мислят за евакуация по бързата процедура."

Ти да не очакваш да ремонтират улиците в Обеля? Борисов не джитка с японското си возило по крайните квартали.
34
0
 
7
 
! Отговори
АЗ преди 1 година
Ама защо, нали всичко трябва да е реално. Освен това много от хората които ще идват, са от страни с велосипеден транспорт. Затворете булеварда и го направете зелена алея за пешеходци и велосипедисти. Много ще е яко спускането :).
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да инициираме референдум дали чиновниците на ЕК да бъдат настанени в Обеля, Дружба и Надежда. Току виж герберите оправили някоя улица и там.
32
1
 
14
 
! Отговори
Софянче преди 1 година
Еее, вчера спечелихте изборите. Днес, вече самоковската даскалка почна със старите крадливи герберски схеми. Щом ще правят ремонт за 15 млн. лв, значи стойността му ще е някъде към 2-3 млн. лв, другото отива в джоба на мутро и компания.
31
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
стига с тази софия бе, цяла България винетки плаща, само в софия правим и около софия, то не бяха тангенти, детелини, околовръстни, магистрали до гърция......
30
2
 
9
 
! Отговори
Км преди 1 година
Ако го направят сега след 3 месеца ще е в дупки и пак за ремонт, по -добре непосредствно преди да минат евро-бюрократите.
29
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От центъра до Бояна, и от Бояна - до летището. Интересен маршрут. Величията май вече мислят за евакуация по бързата процедура.
28
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бояна си е било село и после квартал и искахме да си остане село.
27
2
 
4
 
! Отговори
F.uck y.ou М.одерато преди 1 година
Да включват и волоалея и пешеходна зона от Т.Каблешков до Бояна. Б.оклуците не знзят как да проектират под моста на околовръстното пешеходна пътека посока от Бояна към София и обратното
26
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре че идват руснаците иначе половината заведения на Черноморието ще се затворят и безработицата ще е с 5 по висока ,но като винаги нашенеца все е недоволен и от всички е депресиран .
25
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Молим кметицата да осигури безплатно зъболечение на пътуващите по Борис III за оправяне на изпопадалите пломби от зъбите на пътуващите по този "емблематичен" софийски булевард, преди да отпусне парите за бул. България. По последния друсането може да докара само морска болест, която минава след слизането от автомобила...
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре де аз да ги питам навремето като правиха ремонта за трамвая защо не затвориха тогава всичко и не го направиха на едно.Иначе няма лошо да се ремонтира.
23
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи пътят за моето село ще остане целият в дупки, защото от там няма да минават корумпирани мутри?
22
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еха, Праселян и Черепа пак ще захлебят от приятелчетата си и ортаци в краденето Боко и Фандъка.
21
2
 
19
 
! Отговори
аз там преди 1 година
Май ги хвана срам да пълнят касичките всяка година само от Цариградско та включиха и това ...
20
1
 
5
 
! Отговори
Borovo преди 1 година
Vreme beshe

Спонсорирани публикации