Почивка, покупки, имоти... Руснаците харесват България

Български фирми рекламират в руската търсачка Яндекс
5 апр 2017 16:23, Екип на Bloomberg
28
Почивка, покупки, имоти... Руснаците харесват България
Снимка: yandex.ru

Яндекс държи над 55% пазарен дял в Русия и се използват повече от Google. Това каза Денис Злобин от Яндекс в интервю на Яна Строй, Bloomberg TV Bulgaria, за предаването "В развитие".

Търсачката отдавна е на пазара и предимството й в самото начало се е изразявало във факта, че обработката на търсената информация на руски чрез портала е била по-добра.

"Езикът бе първата причина за успеха ни. След това, технологиите започнаха да се развиват толкова бързо, че ние, освен много качествено търсене, което всички харесват, добавихме и други услуги, които хората в Русия и в държавите от ОНД ползват за решаването на ежедневните си проблеми", поясни той.

"Има рекламодатели и от България. Когато с нашите аналитици разглеждахме търсенията, свързани с продукти и услуги от България, на първо място е туризмът", допълни Злобин.

"На хората от Русия им харесва да почиват в България. Изглежда те много харесват тази страна, защото второто най-търсенето запитване е "купуване на имот".

"Ако говорим за туризъм, България сега влиза в топ 5 дестинации за международен туризъм в Русия. Това показват данните ни. Това е и една от най-предпочитаните държави за закупуване на имот в чужбина", каза още Денис Злобин.

Кои са най-предпочитаните от руснаците и от рекламодателите в Русия приложения на Яндекс? Повече от разговора може да видите тук!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еми обичат си ни руснаците,пък и ние си ги обичаме.По-добре бели хора,близки по език,външност,манталитет да купуват,отколкото талибани и тем подобни.
1
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е продаваме се изцяло, защото евроатлантическата *** потъва бавно, но сигурно вече и от Сомалия ще идват да купуват.

Спонсорирани публикации