Динамичен ръст на имотния пазар в Перник и региона

Близо 20 агенции и брокери се събраха на дискусия, организирана от Imoti.net
28 апр 2017 10:15,
5
Динамичен ръст на имотния пазар в Перник и региона

Пазарът на недвижими имоти в Перник е динамичен, има увеличение на сделките при продажба, а ръстът при цените е вече 20%, обобщиха агенциите първото тримесечие на 2017 година по време на бизнес закуска, организирана от Imoti.net. В дискусията се включиха над 20 агенции и брокери от града.

Новите тенденции на пазара в Перник се дължат на голямото търсене на имоти и липсата на достатъчно предлагане, коментираха представителите на бранша. Клиентите са предимно млади хора, с образование и добри доходи. Има интерес от млади семейства от София, които се ориентират към по-добри имоти в кв. Изток в Перник, тъй като бюджетът им позволява да купят по-голям имот, с по-добра инфраструктура в района, отколкото в София. През 2017 година се наблюдава и още една тенденция – ръст в покупките на имоти чрез банково кредитиране, за разлика от предишни години, когато те са се осъществявали предимно с налични средства на купувачите.

В сегмента на земеделските земи браншът отчете увеличение на интереса към Радомирско, Брезнишко и Трънско. А при селските имоти – към Студена и Брезник, т.е. към имоти на разстояние не повече от 50 км. от София за постоянно живеене.

Чуждестранните купувачи в Перник и региона са предимно европейци – холандци, англичани, французи.

Наболялата тема за нелоялните практики на имотния пазар отново предизвика много коментари и предложения. Участниците в дискусията се обединиха около становището за законово регулиране на бизнеса с имоти, ясни правила, компетентности на брокерите и санкции при нарушения на правилата.

Бизнес закуската на Imoti.net в Перник е част от проекта "Годишни награди на Imoti.net", който насърчава добрите практики в сектора. От 2017 година Imoti.net обнови дизайна и функционалността си, с което направи още една крачка напред в разграничаването между качествените и некачествените обяви за имоти. Мисията на сайта е да подкрепя коректните участници в имотния бизнес, така че потребителите на техните услуги да могат да правят правилен избор в свой интерес по всяко време. В полза на потребителите Imoti.net стратрита и поредицата "Доверен брокер“ със съвети за разграничаване на коректните и некоректни посредници при сделките с имоти.

Генерален партньор на Бизнес закуските на imoti.net е Банка ДСК, с подкрепата на Via Celere, Harmony Suites, Софконсулт и BLD.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: перникпазар на имоти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
zzz преди 6 години
Всеки ден пускате статии за цените на имотите в София, сега почвате за Перник и всичко около Сф. Спрете се тия глупави, неверни и манипулативни статии.
3
0
 
2
 
! Отговори
коповач преди 6 години
Ей как не се сетих да купя имот там, щях страшен бизнес да завъртя при този наплив на чужденците.
2
0
 
1
 
! Отговори
Oleg преди 6 години
Перник изглежда трагично при преминаване от там! С влак учудващо се откроява ЖПГара Драгичево, която изглежда като нова в сравнение с двете пернишки гари. Сякаш някой нарочно държи Перник да изглежда отвраятително!
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-търсени в Перник са малките халета и цехове, подходящи за разфасоване на крадени коли.

Спонсорирани публикации