Има ли полезен ход за "бедстваща" Гърция?

Финансовата подкрепа от Европа към Гърция ще продължи, но докога?
5 май 2017 22:31, Екип на Bloomberg
20
Има ли полезен ход за "бедстваща" Гърция?
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Отписването на малка част от дълга на Гърция няма да промени ситуацията в страната. Това коментира финансистът Васил Кендов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му подобен ход би имал осезаем ефект, ако бъде отписан дълг на стойност 100 млрд. евро, например  - сценарий, който е малко вероятен.

"За отписването на 20 млрд. евро дълг кредиторите ще наложат други условия на Гърция, които ще влошат социалната среда в страната", обясни той.

В момента има ново затягане на коланите, с което доверието на гръцките избиратели към управляващата партия може да спадне за сметка на отписването на малка част от дълга, която няма да подобри финансовите условия в страната, смята финансистът. 

Според Кендов финансовата подкрепа от Европа към Гърция няма да приключи с края на спасителния план през 2018.

"Докато има ЕС, това ще бъде дълго, бавно и мъчително", коментира той.

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria 


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Бойко преди 1 година
До АннаИмате право. Аз живея в Германия. Повечето пенсионери взимат месечно около 1 000-1 200 евро. При трудов стаж от 35 години. Гръцките пенсионери/без да имат вина/ взимат също толкова. Нашите 100 евро. ЕС търпи Гърция, но скоро крана ще спре, защото ще бъдат гласувани нови мерки за връщане на кредитите. само Германия е предоставила м.г. 13 милиарда евро на Гърция.
14
1
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Ха, ха,,, "бедстваща Гърция"....! По този критерии интересно къде в този "пейзаж" се вписва "просперираща България"! Ха, ха.....! Пишман анализатори ....!
13
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стандарта на живот в "бедстваща" Гърция е в пъти по-висок от този в "просперираща" България! В Гърция можеш да се справяш дори и само със социални помощи, в България трудно връзваш двата края дори и със средна заплата! Останалото са празни приказки
12
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има да ! Да върнат беломорието на България. А ние ще им метнеМ малко Евро и заблудени туристи.
11
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако гърците бедстват как трябва да се нарече живота в България? ????!!!
Хора осъзнайте се къде живеете и как!
Защо живеете по максимата на Вуте- "Не е важно аз да съм добре, а е важно комшията да е зле".
България е на първи място по корупция и бедност в Европа с най болния и нещастен нород, държава където се краде брзнаказано и пенсиите са 80 евро!
Но явно българите си харесват живота щом продължават да гласуват за тези които им обешават още от същото! ?
10
4
 
27
 
! Отговори
Анна преди 1 година
Тъй де.....аз съм наработа в Гърция вече 10 год.Шефът ми има голма печатница.Дължи 7 милиона евра заради бизнеса си и нищо не плаща.Прехвърлиха си имотите на трите двца преди 4-5 години ,за да не може банката да им ги вземе .Тук е в сила ,че единствен имот на притежателя не се взима!...Така ...жувеят си като царе!!!!!Всяка събота. и неделя гости по 10 души на басейна.Парите им са в Малта (виждам писмата пт банката всеки януари) Е те това са всички гърци!!!Дължат ма нема ги дадат!
9
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само си представям ако ние бяхме на мястото на Гърция и Борисов трябваше да преговаря за дълга ...... дали щяхме да бъдем зачеркнати от картата на света ???
8
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е.Мъчително се бедства с един трилион долара.Толкова е мъчително,че е време да си раздадат тринадесета заплата през юни.Тия са такива театрали -поне махнаха ли бонусите за следобеден сън или ги увеличиха заради инфлацията?
7
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, докога - докато има хамави да дават.
6
15
 
15
 
! Отговори
гастарбайтер преди 1 година
айде стига пропаганда, стига поръчкови статии и поръчкови коментари те гърците на едно место да стоят и ние пак не можем да ги стигнем,голема завист,типично е за българите да завиждат на съседите си,и все да си пъхат носа в чуждите работи,тоя финансист прилича на стругаро- фрезист,завършил ВИНСна не е в състояние да прави обективни коментари,дипломата му тежи колкото едно руло тоалетна хартия,просто е смешен има хора с по-сериозни дипломи дето ще му се смеят
5
3
 
29
 
! Отговори
meta11 преди 1 година
"Експертите" видяха, че положението тук е безнадеждно и тръгнаха да "оправят" Гърция.
4
8
 
30
 
! Отговори
до 2 преди 1 година
Да излезе тогава от ЕС и да си оправи икономиката.Може да се присъедини към Евроазиския съюз и Русия да инвестира в нея,ще отвори заводи за коли,телефони машини и кви ле не чудесии.Виж Кзакстан,Таджикистан,Беларус как просперират,гърците масове взеха да емигрират към Русия и Казакстан.Преди ЕС гърците са нямали кво да ядат и масово са емигрирали към Америка като бежанци на корабите които са минавали от там.Милиони са заминали за Германия да бачкат по заводите.Но гърците го помнят това и си траят
3
4
 
27
 
! Отговори
До Гърция преди 1 година
Га яде кюфтета се смя, сега га тебе да плаща с дупе реве???? Евал съм ги нас кой ни мисли?
2
12
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гърция никога няма да се оправи. Как да се оправи като и унищожават икономиката. Една държава за да се оправи и трябва добре работеща икономика високо производство и износ. Това и на децата им е ясно но на по учените им е ясно като в мъгла. А Гърция няма нищо от горе изброеното. Какво произвежда какво изнася? С един гол туризъм икономика неможе да се подържа. Нито една от високо икономическите държави в ес не и помага с инвестиции. Е как да връща стотици милиарди да ги печата ли? ес е фалш!
1
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
гъците няма ли да спретнат един ГРекзит
или никой няма да им го опрости