Български матрак с кехлибар завладя света

Нов роден бизнес модел със 100 пробни дни
19 май 2017 16:52, Екип на Bloomberg
3
Български матрак с кехлибар завладя света
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В България се продават около половин милион матраци, без да броим хотелиерските, които се сменят на две-три години. Българският пазар е голям, да не говорим за този в Индия и Китай. Това каза предприемачът Теодор Димитров, производител на матраци "Амбър", в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Имаме две основни иновации в нашето производство. Има два основни вида матраци - с пяна и с пружини, като и двете си имат плюсове и минуси. Това, което ние направихме, е, че взехме плюсовете и на двете страни и ги събрахме в едно. Нашият матрак е хибриден. Но успяхме да добавим и един полускъпоценен камък - кехлибара - в самата пяна така, че той да се грижи за теб, докато спиш.

"Иновацията вече е патентована и този специален вид пяна вече може да се произвежда само на едно единствено място в света - малкото село Батишница до Русе".

Втората ни иновация е в бизнес модела, каза събеседникът. "Съществуването на шоуруми не улеснява клиента, а напротив - прави избора му много по-труден и много често след това съжалява за него".

"Шоурумите само оскъпяват продукта. Ние предлагаме 100 дни, в които клиентът да разопакова матрака, да го изпробва, да спи на него и на 99 ден, ако реши, може да го върне. В България никой не го прави", каза Димитров.

Бавнооборотните стоки, които са скъпи и се купуват през сравнително голям период от време, биха били успешни при този бизнес модел, категоричен бе гостът.

Какви са обемите на този пазар? Какви са перспективите за глобално развитие на българската стартираща компания? Защо фондовете са по-трудният начин за намиране на финансиране за производство на физически продукти за сметка на т.нар. бизнес ангели? 

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Хахахахаха преди 3 години
Дрън дрън, та пляс. Всички тези новоизлюпени бизнесменчета, не е зле човек да им провери родителите и тогава ще установи, че всичко е просто развъртане на "едни пари" ;)
1
1
 
0
 
! Отговори
stomin преди 3 години
дааааа дай Боже повече подобни новини