Цената на топлата вода ще се промени с под 1% от юли

Скок ще има при топлофикациите, които работят на въглища
Обновена: 6 юни 2017 17:43 | 6 юни 2017 17:30, Веселина Йорданова
5
Цената на топлата вода ще се промени с под 1% от юли
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

От първи юли цената на топлинната енергия на практика ще се запази, тя ще се промени само в рамките на плюс минус 0,5-0,7%. Това каза пред журналисти Иван Иванов, председател на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР).

Още по темата

"Поскъпване ще има само в топлофикациите, които работят на въглища, но там цената на енергията не беше повишавана. Цената на топлоенергията обикновено се взема за срок от една година. По-чести промени в цената на топлоенергията може да има само при резки промени на цените на енергоносителите - към момента не считам, че цената на природния газ ще върви нагоре, напротив, има слабо понижение", допълни той, цитиран от БТА.

Днес в КЕВР имаше обществено обсъждане на цените на енергията с представители на всички дружества от сектора.

Както можеше да се очаква, всички те са крайно недоволни от доклада на КЕВР, в който повишението на цените на електроенергията за битови нужди е средно 1,38 процента. Имаше предложения за повишения с шест, с осем процента, дори повече, каза Иван Иванов.

На 30 юни на закрито заседание КЕВР ще излезе с окончателно решение за цената на тока, природния газ и на топлинната енергия от 1 юли. Преди това - на 13 юни, ще се проведе обществено обсъждане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
3
 
! Отговори
Човек преди 6 години
Аз пък не мога да разбера : До кога живущите извън София ще продължаваме да спонсорираме парното и топлата вода на живущите в този град? Пиша го без злоба или заяждане. Просто питам :Докога?
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво, сега трябва да сте благодарни на Вожда и слугите му от КЕВР, че увеличението е толкова малко.Нищо - другия път повече.
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АБЕ ДОКОГА ЩЕ ГИ ТЪРПИМЕ ТЕЗИ НАГ.ЛЯРИ ДА СЕ ПОДИГРАВАТ С МИЗЕРИЯТА НИ? ДОКОГА ТАКИВА КАТО ТОЗИ МИЕКО ГОВОРЕЩИЯТ ЩЕ НИ ПРАВИ НА УЛАВИ? ДОКОГА ЩЕ СИ ЗАТВАРЯМЕ ОЧИТЕ И НЯМА ДА ВИЖДАМЕ КАК СЕ ПОДИГРАВАТ С НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ? ДОКОГА МУТРЕНСКИТЕ "БИЗНЕСМЕНЧЕТА" ЩЕ НИ ИМАТ ЗА БАЛЪЦИ ЧЕ ДА НИ ПЛАЩАТ ЗАПЛАТИ КАТО ЗА УМРЕЛИ? ДОКОГА С ТЕЗИ ПЕНСИИ МАЙКИТЕ И БАЩИТЕ НИ НЯМА ДА МОЖЕ ДА СИ ПЛАТЯТ ХРАНАТА И ЛЕКАРСТВАТА КАМО ЛИ СМЕТКИТЕ? ДО КОГА ЩЕ ТРАЕМЕ И ЩЕ ГЛЕДАМЕ КАТО ТЕЛЕТА? ДО КОГААААААААААААА????????
1
2
 
11
 
! Отговори
Пожарникаря преди 6 години
Това е гробарска загриженост за народа ! Минимално поскъпване ,но РЕДОВНО ! Сите са доволни . Да живей ! Ура, ура,ура

Спонсорирани публикации