Застаряването в България – тест за трудовия пазар

Възрастните имат нужда от включване в икономиката
Обновена: 18 юли 2017 23:08 | 18 юли 2017 22:17, Екип на Bloomberg
25
Застаряването в България – тест за трудовия пазар
Bloomberg TV Bulgaria

Процесът на стареене на населението показва, че делът на възрастните работници ще се увеличава.

Това каза доц. Елица Димитрова от Института за изследване на населението и човека при БАН в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Това означава, че икономиката и пазарът на труда трябва да се адаптират към тази застаряваща работна сила, която има специфични компетенции и която може би трябва да се образова по отношение на изискванията на съвременната икономика", коментира доц. Димитрова.

По думите й застаряването на населението е процес, който поставя сериозно предизвикателство пред социалната политика на страната, тъй като е нужно създаване на адекватни политики, които да имат за цел да ги включат пълноценно в социалния живот и да ги задържат по-дълго на пазара на труда.

"Тези хора имат нужда от включване в социалната и икономическата сфера, за да допринесат максимално със своите натрупани знания и умения", допълни още доцентът.

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
TARSYA MAG NAD 50 G. ZA RABOTA NA NEMSKI BANZIG -BICENE NA TRUPI PLASHTAM NADNIZA 15 LV.TABOTNO VREME 7.00-19.00.GR. RAKITOVO,GR.KOSTANDOVO.S. DORKOVO.
1
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Навсякъде ти искат стаж, стаж, а откъде да го натрупаш като си редовно обучение, учил си 5 години (в моя случай и повече) и стаж, стаж...

Спонсорирани публикации