Прогноза: Хлябът поскъпва от есента

Фактор за това са цените на тока, газа, житото
Обновена: 25 юли 2017 07:18 | 24 юли 2017 21:32, Екип на Bulgaria On Air
71
Прогноза: Хлябът поскъпва от есента
Мариана Кукушева. Кадър: Bulgaria On Air

Вероятно през октомври хлябът ще поскъпне. Това каза Мариана Кукушева - председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите.

По думите ѝ фактори за това ще са по-високата цена на тока, цената на природния газ, както и цената на житото.

Тази година качеството на реколтата е много високо и изкупната цена ще е по-висока с около 10 процента.

В същото време има зърнопроизводители, чиято реколта е напълно унищожена. Те ще получат обезщетение от държавата, посочи още Кукушева.

Вижте повече на Bulgaria On Air!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: хлябМариана Кукушева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скъпи роби на комунизма (щото още ви управляват комунисти), кога ще научите правописа (на 4. Клас ниво) на българския език. Иначе нищо ново!
16
1
 
16
 
! Отговори
Благодаря ти, Бойко! преди 6 години
Ооооо, няма значение! Нали пенсията СКОЧИ с 2.4%!!!
15
2
 
33
 
! Отговори
Айриш преди 6 години
Посегнаха ли на хляба ви?Посегнаха!Лошото е че вие поука от управляващите не си взимате и пак ще гласувате за Бойко и неговата патриотична компания.Де е Бойко и Симеонов да дават обяснения за новите цени на месото,тока,млякото,парното а сега и хляба.Ей там на седянката и папат от теб глупави ми народе оглозгват ти кокалите.Що не си на улицита като гърците,поляците ами дремете кого чакате руснаците ли да те освободят от Бойковизма? Га цъфнат налъмите тогава ще се събудите ама ще е много късно
14
1
 
29
 
! Отговори
Варна преди 6 години
Няма сериозни основания за вдигане на цените,Зърно има,големи камиони натоварени с пшеница на дълги опашки чакат на пристанище Варна.У нас се злоупотребява с всичко - търпение, доброжелателност и пр. ,но надигне ли се лъва...тежко и горко на управляващите
13
2
 
17
 
! Отговори
М.28 преди 6 години
Хлябът е абсолютен *** в момента с извинение. С много лошо качество. Сега в летните жеги ако го оставя в шкафа хляба ще мухляса за часове. За това след като го купя вкъщи веднага го слагам в хладилника. Но пък в хладилника се изсушава много бързо, но поне не мухлясва и е годен за ядене.
12
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е аз залагам повече на хлеба.Ама основното като ти е слабо.Боко Тиквата и компания повече да ядат,да ядат,та да п.....т
11
1
 
23
 
! Отговори
Влади преди 6 години
Що, бе? Нали тези милиарди евросубсидии се изливат на селскостопанските производители, с цел поевтиняване на храните? Те обаче, продават на международни цени и в резултат целият друг свят яде евтин хляб за европейска сметка. Но не и ние. Когато падаха горива, ток и жито, защо тук хлябът си остана левче? Защо пък някои производители на хляб го пускат по 40ст.? Значи може! Да не ми излизат с лафа за сива икономика, щото всички са в нея - 1 хляб с платен данък, а втори -с неплатен. Мошеници!
10
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е как така, преди месец вдигнахте цената с 10%, не ясно защо! Може би вече внасяме американски газ в кенчета!
9
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще ни заличат като нация !Трябва линч !Друг изход няма !Идва краят на нашата държава...След 20 години ,българският ще е 2ри език в България !Жалко,но факт ....
8
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хлябът днес не е хляб. А ббоклук пълен с химия и набухватели. Или си правете сами, или го спрете най-добре, тъкмо по-малко затлъстяване.
7
0
 
52
 
! Отговори
Ристу преди 6 години
Когато реколтата е слаба, казват, че хлябът ще поскъпне, защото е нисък добива и няма зърно. Когато реколтата е богата, казват, че хлябът ще поскъпне, защото качеството на реколтата е много високо.
6
0
 
28
 
! Отговори
Лютви преди 6 години
Марияна Кукушева от Пещера,болна амбиция,помакиня без морал..........
5
2
 
19
 
! Отговори
14654 преди 6 години
Ето в такива случаи държавата е длъжна да се намеси, като субсидира хлебопроизводителите. Има си начини това стане напълно законно, това го знаят и във Франция.
4
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами нали веднъж са вдигна хляба преди 2 месеца ,сега пак ли ? и като си помисля че всички цени се вдигнаха с от 30 до 50% а да ни е честито правителството на Герб. Преди кравето масло -голямо пакетче беше около 3 лева сега е почти 6 лева, месото беше около 6 лева сега над 8 лева килограма и всичко върви яко нагоре инак пенсиите се увеличиха с 2 % .НОЖИЦАТА БЕДНИ-БОГАТИ СТАВА ОГРОМНА .колкото по-вече обеднява 80 % от народа толкова по-богати стават Пеевски и дружината му ,както и целият слугинаж
3
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой ти яде хляб в 2017г. ?
2
0
 
29
 
! Отговори
Нещо не разбирам преди 6 години
Когато реколтата е добра, зърнопроизводителите си прибират печалбата и не им пука, но когато реколтата е унищожена и не е застрахована държавата ги обезщетява. И в двата случая данъкоплатеца плаща. Защо не направят както банките процент от печалбата да влиза във фонд за подпомагане на зърнопроизводители, които са пострадали от природни бедствия!
1
0
 
30
 
! Отговори
:):) преди 6 години
дрън дрън това че на някой житото е унищожено е за негова сметка, има световни борси на които се определя цената, ама както им изнася. Лани точно с тез борси се оправдаваха защо цените не падат..

Спонсорирани публикации