Три пъти намалели данъчните далавери по морето

64 обекта са запечатани - не издавали касови бележки
12
Три пъти намалели данъчните далавери по морето
Снимка: архив, БулФото

Данъчните нарушения по Южното Черноморие през юни и юли са три пъти по-малко в сравнение с установените през същите два месеца на миналата година, а оборотите на търговските обекти отбелязват сериозен ръст. Това съобщиха от НАП в Бургас.

Данните за юни показват, че най-висок ръст на оборотите е имало в Несебър и Синеморец - близо 50 на сто. Повече продажби са регистрирани в Царево и Свети Влас - 19%, а в Приморско - 16%.

Според приходната администрация данни са знак за ефективност на контролни действия и променено поведение в посока доброволно спазване на данъчните и осигурителни закони. За тези резултати е допринесла и крайната мярка за запечатване на търговски обекти при неиздаване на касови бележки.

През юли по Южното Черноморие са извършени 1 577 проверки, при които са установени 233 нарушения. Мярката запечатване е била приложена към 64 обекта, сред които заведения, магазини, хотели, къщи за гости, атракциони. Един от последните запечатани обекти е заведение, намиращо се в центъра на Бургас.

Обходните патрули на НАП Бургас са посетили 2079 търговски обекта. Най-голям брой съвместни контролни действия - 232, са били извършени заедно с органите на МВР.

Бургаските данъчни продължават непрекъснатия мониторинг чрез дистанционната връзка на фискалните устройства с НАП и на над 200 високооборотни обекта. Под непрекъснато наблюдение са и тези, които през активния летен сезон са сменили собствениците си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: НАПЮжно Черноморие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
БАБА БУНА преди 6 години
ДОКАТО ПОИМЕННО ВСИЧКИ БОГАТИ НЕ ОБЯВЯВАТ ДАНЪЦИТЕ СИ,ТОК,ВОДА,ИМОТ,ПЛАЩАМЕ САМО ОБИКНОВЕННИТЕ ХОРИЦА.ЗАТОВА СЕ УВЕЛИЧАВАТ ЦЕНИТЕ,ЗАЩОТО ВСЕ ПО МАЛКО ХОРА ПЛАЩАТТ.С.БАЛАМИТЕ.КОЙ ЩЕ Е ТОЗИ ДА ИМА ХОТЕЛ И ДА СИ ПЛАЩА ВОДАТА,ЧЕ ТЯ ЩЕ Е ХИЛЯДИ ПО 3ЛВКУБИКА,НЯМА ТРЪБИЧКА НА ЧЕРНО,ДА ВИДЯ НЕ ВЯРВАМ,ЕДИН БЕДЕН ИНКАСАТОР ДА ОТЧЕТЕ ЕДИН МИЛИОНЕР,ХА,ХА ХА,ТЕ В ЕДНО СЕЛО САМО ПОЛОВИНАТА ПЛАЩАТ,ПЪК ПРЕДСТАВЯМ СИ МИЛИОНЕРИТЕ.
9
0
 
0
 
! Отговори
БРЕЙ преди 6 години
ХА,ХА,ХА,ХА КЪДЕ МЕ КЛЪВНАЛ ПЕТЕЛА.НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ,ПРИ ТЕЗИ ОЦЕНКИ,И ЛИПСА НА ЗАТВОРНИЦИ ПО КРАДЕНИ ДОХОДИ.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Помня, как в един бар, от 60 000 лева дневен оборот, казвахме, че той бе по 200 лева. Ни ДДС, (не минавах 50 000 лева), ни данък печалба, ни нищо се плащаше.Ако този и и още 10 други бара реални си платят данъците, ще отчетем ръст в икономиката. Представям си, какво ще стане, ако цялото черноморие го направи. Сигурно ще ни се удвои БВПто.
7
0
 
0
 
! Отговори
Marka преди 6 години
Nova mara kasovi aparati trqbva po moreto "Delfin", kakto za hotelite I bankite po moreto, ot minfin samo tablicata za umnogenie da nau4at, 4e ot taq tablica izvagdane I zaem premira I prezidenta nqma da ostane budget za pensiite im utre.
6
0
 
1
 
! Отговори
Хахахах преди 6 години
Добър виц за Петък.С сами вярвате ли си?
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мъ направо Ви повервах...
4
2
 
13
 
! Отговори
8888 преди 6 години
Защо ли мисля, че всичко казано в статията е един ПР.Вместо да говорят за обороти, по - правилно е данъчните да ги интересуват приходи от данъци!А никъде не посочват колко данъци в повече са събрали- а това им е работата. А не да са като статистическо бюро и да обявяват обороти от касови апарати, които обороти не означават автоматично повече декларирани и внесени данъци!
3
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Решението е едно.Да почнат да дават парични награди на клиентите, които са се оплакали и имат доказателство, че даден търговец неиздава касови бележки.Другото важно решение е всяко заведение да има постерминал и да приема Виза и Мастъркард. Аз съм за спирането на наглите търговци, които надуват цените и не се отчитат никъде и непризнават картите за разплащане.
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде , бе!?
1
4
 
5
 
! Отговори
x преди 6 години
данъчна полиция с непрекъснати проверки денем и нощем,в делник и празник,зиме и лете.