Българските превозвачи на нож с исканията на Макрон

На какво се дължи недоволството им? Вижте!
25 авг 2017 21:45, Екип на Bloomberg
42
Българските превозвачи на нож с исканията на Макрон
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Директивата за командироването под формата на уж социална справедливост има скрит подтекст, а той е българските превозвачи да бъдат докарани до състояние на фалит и всички техни шофьори да отидат да работят за фирми от старите страни членки на ЕС. Това заяви изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Ако тази директива за командироване на мобилните работници бъде приета, това ще бъде много сериозен удар върху българския транспортен бизнес. И ние в никакъв случай няма да подкрепим такива действия от страна на нашите компетентни органи“, закани се той.

Според Арабаджиев целта на директивата е превозвачите от Централна и Източна Европа да бъдат изхвърлени от европейския пазар, за да могат после, поради огромния недостиг, тези свободни шофьори да отидат и да работят във фирмите от Франция и Германия.

"И така те ще ни изхвърлят.  Няма да бъдем конкурентоспособни и това ще доведе до масови фалити в сферата на международния транспорт“, настоя той.

По думите му командироването не е подходящо за мобилни работници, а за такива, които престояват определен период от време в дадена страна - например строителна фирма, която работи няколко месеца.

"При положение, че международният транспорт осигурява 14-15% от БВП на страната, при всички положения рестриктивните мерки ще доведат до фалити и всичко ще пострада надолу по веригата“, смята Арабаджиев

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
90
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз им работих на тези робовладелци цели 3 години. Камионите са живи бараки на по 1 милион километри. Външно ги гледате че имат вид а отвътре всичко се е разпаднало. Пътувах из цяла европа където замръкнеш там осъмнеш. Не пусках парното по паркингите и спех на студено щото нямаше да ми стигне горивото да се прибера. Заплатата ми беше 1200 лв. Като им кажех на колеги от европа колко ми плащат и падаха под масата.Сега карам в Норвегия със заплата от 8 000 евро. Комфортен камион с всички екстри!
9
4
 
52
 
! Отговори
гошо печения преди 6 години
Не разбрах кое му е лошото бг бг шофьорите да вземат 2000 евра във френска фирма, а парите да ги харчат в бг. Лошото е когато си в френска фирма и караш в източна европа. Тогава вземаш 300 евра
8
24
 
33
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Бългаската работна етика е като българската бизнес етика и изобщо булгарската етика - демек никаква я няма.Затова и заплатите ви не са като френските, понеже и акъла, и работата ви не са.
7
7
 
78
 
! Отговори
BG СМЕШКИ преди 6 години
пълни глупости ....никви фалити няма да има ! просто у БГ всички работадатели са решили че няма да плащат за нищо ..... за тва държавата ни е пълна смешка ! иначе Франсето колкото и да ми е противен има право ......българинът така и не се научи да прави бизнес ! само гледа да прецака и да те изработи ...... ужас !
6
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1-Прав си , но кой да вниква в написаното, че и за разбере смисъла- Макрончо е пълен б..о к.. лу..к , избран с подходящата помощ , отрязан от Англия, сега и поляците тези ще изчистят наглите ара..бей...шън даже Полша няма какво да чисти, сега ще го видиш Макрончо как ще смени тона като отиде в Чехия , Словакия , Унгария ... тук дойде да ни убеждава да сме толерантни ,по неговите правила ...с такива като него ЕС си отива , но мисля ,че истинските французи още малко ще го търпят
5
67
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пазарът е отворен и на който не му харесва,да се изнесе от него.И без това въпросните шофьори не работят качествено,по цял ден се излежават на границата и драскат във форумите,подкрепяйки своя любим агресор-Путин.
4
8
 
5
 
! Отговори
Orelue преди 6 години
Auuu, glad za bg shofiori.....germanci, franseta, angleta, italiani, holandi, swedi, belgiici, luxemburgci sha sa izbiat za bg shofiori da im rabotiat za bg zaplati 1800 euro na mesec....a bg firmi ne haresvat afrikanski i amerikanski shofiori....pf...
3
8
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бъларските превозвачи искат да плащат български заплати и да получават южноамерикански проценти от печалбата. За какво им е тая Европа?
2
6
 
76
 
! Отговори
иво преди 6 години
А като им платите повече на БГ шофьорите ,дали няма да останат при вас или искате да лапате повече ?
1
6
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аз кото ви писах че лешояд надуши мръвка ми слагахте минуси

Спонсорирани публикации