Имотен балон в Торонто. Ще се спука ли? Кога?

Имотите катерят с 50% на година, а доходите с под 10 на сто
29 сеп 2017 11:00, Бойчо Попов
9
Имотен балон в Торонто. Ще се спука ли? Кога?
снимка: Ройтерс

Торонто е най-застрашеният от балон пазар на имоти в света, се посочва в нов доклад на швейцарската банка UBS, цитирана от CNBC.

През последните пет години рискът от балон на пазара на имоти значително се увеличава на няколко от водещите световни пазари, посочва се в доклада. След Торонто се нареждат Стокхолм, Мюнхен, Ванкувър, Сидни, Лондон, Хонконг и Амстердам, показва индексът на банката.

Цените на жилищата в тези градове се повишават с над 50% от 2011 г. насам. Това е далеч по-бърз темп на растеж в сравнение с местния брутен вътрешен продукт (БВП). Същевременно доходите нарастват с под 10 на сто за същия период.

Макар че нито един от водещите американски градове не влиза в групата на най-застрашените от балон на пазара на имоти, Сан Франциско и Лос Анджелис попадат в групата на надценените пазари. Цените на жилищата в Сан Франциско нарастват с почти 65 процента от 2011 г. насам, но според UBS рискът от балон е ограничен заради силните икономически фундаменти и бума на технологичните компании. 

В кои градове имотите са справедливо оценени вижте в продължението на материала на Investor.bg

 


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
6
 
! Отговори
Ангел преди 1 година
Балони са предварително добре планирани кризи които целят преразпределение на Благата в дадена сфера.Пример: За да станем Българите богати това означа други да обеднеят.Благата не идват от космоса и не изчезват в него просто се преразпределят.Имотните Балони се получават когато групи от хора обикновенно чужденци изкупуват имотите в дадена страна ,след което чрез финансови акробатики се бута рязко цената на имотите и се принуждават същите да продават евтино.По този начин им се взимат парите!
7
1
 
2
 
! Отговори
хехе преди 1 година
панелки в Германия , годишен семеен доход , мноу иксперти в тойа сайт уеее .
6
3
 
3
 
! Отговори
Торонтов преди 1 година
Централната банка вдигна малко лихвения процент и цените спряха да растат и продажбите намаляха. Това нарастване на цените беше именно, защото пазарът се манипулира - с много ниски лихвени проценти, опити за ограничаване на растежа на наемите и т. н.

И тамошния бай Иван в общия случай не работи за 8 хилядарки, половината от семействата имат годишен семеен доход под 75-80000 на година.
5
1
 
2
 
! Отговори
до 2 преди 1 година
Е защо да не е реална.
Нали тамошния Бай Иван не работи за 8 стотака а за 8 хилядака.
Имаш висока заплата имаш скъпотия ,стандарта в цял свят си е един и същ.
4
1
 
3
 
! Отговори
Нико преди 1 година
Не знам дали балона ще се пука или не но такова строителство от 1999 година до сега не съм виждал цели квартали никнат като гъби но само в торонто в другите провинции е пустош всички които идват в канада остават в торонто и цените летят
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Kaто гръмне един балон и други ще го последват, защото лакомия, лакомия, та се стигне до свободен пазар.
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За Торонто не знам, но в Германия покрай тези 0-ви лихви балона на пазара на имоти се е напомпал здраво.
Само като пример, ДО Мюнхен в село от близката околоия, 100кв.м. панелка в многожилищен блок, строена началото на 70-те струва 500 000Е. Цена, която няма как по ниакакъв да е реална.
1
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички се вълнуваме от имотния пазар в Торонто. А в провинция Саскачеван как стоят нещата?