Българското вино - все по-добро и ароматно

Страната ни е на 8 място сред най-големите производители в ЕС
15 окт 2017 17:33, Анисия Иванова
30

С наближаването на зимата все повече домакинства избират виното като напитка, която да поставят на трапезата си.

Очакванията на производителите тази година е реколтата от грозде да е по-добра от миналогодишната, а това неминуемо ще доведе до по-добри и ароматни вина, които ще се появят на пазара, съобщава Bulgaria ON AIR.

Началото на лозарството и винарството по българските земи е поставено още преди 5 хил. години по времето на траките. В момента България произвежда богата палитра от напитката на боговете.

Качеството на виното у нас се повишава, наблюдава се и ръст в износа. Макар и не много разпространен, винен туризъм в България все пак има. А страната ни се нарежда на осмо място сред най-големите производители на вина в ЕС.

По традиция най-добрият приятел на виното е сиренето. А когато към него се добавят и трюфели, експлозията от вкусове става неповторима.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
18
 
! Отговори
Комунист-капиталист преди 6 години
Големите винараки изби са собственост на комунистическите убийци, които заклаха истинските им собственици след 1944 г. и ги "национализираха", като след 1989 г. си ги присвоиха и така убийците станаха собственици на имотите на жертвите си. *** са крадливи *** и нямат никакъв морал, а статийки като тези са флашификати за хпра които не пият вино и нямат достъп до чужди вина. Каквито политиците, такива и докторите, такива и винарите - от комунист качество не чакай, той е свикнал да краде.
6
5
 
20
 
! Отговори
8-мо място, от 8-те преди 6 години
Българското вино се произвежда от комунистически мутри, които си присвоиха държавните изби. Качеството е отвратително, а българите (тези които пият вино) си го правят сами, а по-голямата част от останалите българи пият други питиети и не толкова вино. Българските вина по света са на много ниско качество сравнени с производители от Чили, Южна Америка, Аржентина, Австралия и други, а сравнение с вина от Испания, Франция, Италия е смешно.Мутра вино не прави, каквито и етикети да слагат на бутлкит
5
0
 
6
 
! Отговори
Y Yotov преди 6 години
Za tolkova godini v Germaniq samo vednaj vidqh v REAL Bg vino CHERGA za 2-3 euro i tova beshe.Makedonsko vino mojesh da si kupish navsqkade.
4
2
 
13
 
! Отговори
риторично преди 6 години
Виното качествено, скъпо, ама арендаторът, който ни работи лозята не дава никаква рента. Все годината не е добра, реколтата слаба.
3
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам колко е добро и ароматно но тук в Германия в големите вериги не можеш да видиш Българско вино...? За съжаление има всякакви други но български не.
2
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами то в ЕС вино се произвежда от 8 държави.
1
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
гладна мечка оро не игра

Спонсорирани публикации