Какво спъва инвеститорите да влагат в България?

Страната е малка и не е много прозрачна, коментира експерт
Обновена: 27 окт 2017 22:33 | 27 окт 2017 22:25, Екип на Bloomberg
34
Какво спъва инвеститорите да влагат в България?

Това, което спъва инвеститорите към България, е липсата на прозрачност. Те искат пазар със стриктен контрол върху планирането, прозрачност върху собствеността и разбира се никаква корупция.

Това каза проф. Андрю Баум от Оксфордския университет в интервю за Bloomberg TV Bulgaria.

Той бе ключов гост лектор на Четвъртия професионален празник на брокерите и агентите на недвижими имоти „Inspire to Higher“, който събира на едно място в София на 27 октомври, днес, експертите в сектора. Тази година събитието се провежда под мотото „Брокерът на бъдещето от голямата игра до малкия инвеститор“.

„България все още не е основна част на инвестициите в Европа. Има два проблема - тя е малка страна и не е много прозрачна”.

Той посочи, че е възможно Брекзит да оттегли много от средствата от Великобритания и да ги насочи към ЕС.

По думите му вследствие може би повече средства ще започнат да идват в България.

„Вече работим върху идеята за регионален фонд, който ще инвестира в София. В този фонд ще инвестират главно австрийци и германци, защото при тях цените са много високи“.

Проф. Баум смята, че България трябва да бъде маркетирана като дестинация за бизнес с недвижими имоти като част от Югоизточна Европа.

Що се отнася до блокчейн технологиите и недвижимите имоти, той коментира, че криптовалутите са най-добри, когато местните валути са слаби.

Вижте повече във видеото!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корупция, престъпност, безхаберие, непрофесионализъм ...Но какво може да очакваш от чалганизирана ***, която едвам избутва да завърши гимназията.
1
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герб=корупция. Защо питате чужденци? Тук и последния алкохолик ще ви каже че с такава администрация е нормално дори и цент никой инвеститор да не сложи в Бг.

Спонсорирани публикации