Пием по-малко бира, причината – лошото време!

Пивоварите ни обаче очакват силен бизнес по Коледа
31 окт 2017 09:18, Петя Славова
18
Пием по-малко бира, причината – лошото време!
Снимка: архив, Булфото

72 милиона хектолитра бира са произвели 60-те немски пивоварни през първите девет месеца на 2017 г., което е с 3,1 на сто по-малко спрямо същия период на миналата година, сочат данни на Федералната статистическа служба. Продажбите на бира на вътрешния пазар са намалели с 2,7 на сто, като тенденцията е низходяща от години.

Досега спадът за 2017-а отразява липсата на големи спортни събития, основно международни футболни шампионати, тази година, както и влажното лято, пише "Монитор".

Най-вече времето засегна приходите на пивоварните, посочва Холгер Айхеле от Федерацията на германските пивовари. Айхеле все пак е оптимист за перспективите пред бирения сектор през идните месеци. По думите му пивоварите очакват "слънчева есен и силен бизнес по Коледа и Нова година".

Тревожен за пивоварния сектор обаче е фактът, че износът също отчита рязко понижение тази година: - 3,1 на сто към основните търговски партньори в ЕС и - 6,6 на сто към държави извън Общността.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: износбирапродажбиспад
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По Коледа със сигурност ще похарча стотина лева за бира, но не за масовата в магазинната мрежа.Българска - Бял щърк, Шипка, Диво пиво.Аз пари за помии като Пиринско, Загорка, Ариана, Каменица(особено отвратителна е Старо пиво) няма да дам.Има чешки, немски, англииски, белгииски бири, които са по-скъпи ама си заслужават парите.Препоръчвам Иежек, Крушовице, Церна хора, Старопилзен, Чодовар - много високо качество на цена под 3 лв.
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пийте само руска бира наи убава е като сичко русо
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ей и бирата след 8
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе много е смотана тая нашата бира ! кисела
11
0
 
3
 
! Отговори
Знаещ преди 6 години
Това - българската бира е всичко друго, но не и бира. Същото както при кренвиршите - ако си ял кренвирши, то значи си ял всичко. При нас понятието "хмел" явно е само пожелание. Толкова ли е трудно да се слага в бирата ? Например "Варка 7" - е, няма таквази гадост ! А иначе рекламата е на ниво . Ама то хората са го казали - хубавите неща нямат нужда от реклама. Та - пожелание към българските пивовари - скрийте се някъде за по-дълго !
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Времето е Идеално за Бира ... през август ? Ъпсурд
9
1
 
6
 
! Отговори
Men преди 6 години
До Бира ама друг пътМного ясно че ще свалиш, от алкохола се дебелее много. И нека сега червенобузестите чиченца-шкембеклии да започнат да обясняват колко е полезно жуленето на ракия и вино
8
0
 
7
 
! Отговори
бай Митю с кофата преди 6 години
Като пият вече по-малко бира дано започнат да образуват повече мозъчни клетки.
7
1
 
6
 
! Отговори
алхимик преди 6 години
Като нямате пари за леб,пийте бира !!
6
2
 
5
 
! Отговори
Loads преди 6 години
Пускайте тъмното по-бързо и за значително по-дълъг период; не да ми го спирате февруари :(((((((
5
3
 
4
 
! Отговори
Georgiev преди 6 години
Аз си пия бира без значение зима ли е, лято ли е
4
0
 
15
 
! Отговори
Джурналисти преди 6 години
Тази статия за германския пияч на бира ли е, или за българския?Пиели сме по-малко бира. Ама кои сме тези ние, които пием по-малко бира? Този Голгер е немец...Ама какво ли се учудвам, нивото на "журналистиката" тук е на кръжок, посещаван от петокласници (да не обиждаме петокласниците все пак)...
3
1
 
7
 
! Отговори
Бира ама друг път преди 6 години
До Бира ама друг пътАх тази ненужна цензура - *** исках да напиша, не виждам причина да ме цензурирате!
2
2
 
23
 
! Отговори
Бира ама друг път преди 6 години
Българската бира е направена от царевица, неясно е какви още *** слагат в нея. Спрях да пия бира и свалих 7 килограма за една година ползвайки съвсем същия хранителен режим. Българска бира няма да пия повече - без значение ретро ли е или не е. Не всичко е маркетинг - хората не са *** :)
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пием по-малко бира, причината отвратителна течност, която ни я представят за бира...Преди две години, имаше голямо събитие на българските пивовари, и там чуждите шефове на дълго и на широко обясняваха, как в БГ и 40% им се увеличили разходите за реклама и въпреки световното по футбол, продажбите им намелели с 12%, в същата реч чичката се хвалеше как култивирали вкуса на българина да бъде като европейският. Аз попитах не е ли логично за тях откъде идват загубите, а те ми изключиха микрофона

Спонсорирани публикации