Работодатели настояват: "Прослужено време" да го няма

Те искат Конституционният съд да го обяви за противоконституционен
Обновена: 7 ное 2017 06:52 | 6 ное 2017 23:00,
210

Дебатът за "клас прослужено време" към заплатата отново e на дневен ред. Конституционният съд да го обяви за противоконституционен, поискаха работодателите в писмо до президента, парламента, правителството и Върходвния касационен съд. 

Според конституцията, именно тези институции могат да сезират Конституционния съд, за да се произнесе той по казуса.

В мотивите си от Асоциацията на българските работодатели пишат, че наредбата, по която се изплаща "клас прослужено време", противоречи на конституцията. Също така,  според работодателите, добавката за трудов стаж е дискриминационна по отношение на младите хора, които са в началото на своята трудова кариера.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
32
 
6
 
! Отговори
От 37 до 38 преди 6 години
Ако случайно не си забелязал(а), в момента има изключително голям глад за специализирани работници в много сфери - финансисти (не визирам кучета, прескочили оградата на УНСС), инженери, архитекти. Поради простата причина, че доста световни компании си аутсорсват някаква част от бизенеса в България. А тези, които избират Терминал 2, най-често не могат да си напишат името без правописна грешка, чакат държавата да ги оправи и ги оправят.
35
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бригада 10 човека. заработват/получават 1000 лева за деня.трима са млади с по 3 години трудов стаж. 4 човека с по 10 години трудов стаж. трима са с по 28 години трудов стаж.Очаквам справедливо разпределение на хилядата лева.
34
1
 
52
 
! Отговори
червен капиталист преди 6 години
Тези работодателски организации са пълни с агенти на ДС като Божидар Данев. Те работили ли са нещо през живота си да знаят как се изкарва хляба с работа? Трябва да се криминализират дъд закон неизплащането на минимална заплата нужна за физическото оцеляване на човек. На практика работодателите и МРЗ не плащат?!?!
33
29
 
4
 
! Отговори
От 37 преди 6 години
Докато чакате някой на готово да ви даде нещо, ще бъдете оправяни. И то много. Поради простата причина, че давате. Как се получава така, че само хора, които честно казано не могат да практикуват нищо (освен донор на органи и общ работник), мрънкат? Как така някой, който може и иска не се проваля?
32
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
37 - докато работодателя диктува правилата и експлоатира безсъвестно работниците, терминал 2 ще отчита рекорден пътникопоток към чужбина. Ограниченото мислене на работодателите как да експлоатират работниците няма изкореняване в БГ за жалост! и такива *** като теб са причината да сме на тоя хал...
31
19
 
3
 
! Отговори
До 35 преди 6 години
Ти си работник - мечта. За теб ще се избият. Ограниченото мислене няма изкореняване за жалост...
30
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вова хареса това!
29
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ами то по същата логика е остаряла форма и да се работи 5 дни, дайте да работим 3 дни и да почиваме 4 дни. Алоооо, работодателите - не сте ли МАЛКО нагли?!? не искате ли и без пари да ви работим и пак да сте недоволни?!? ДГД! Да го дуhате! bloody bastards!
28
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма проблем, срещу въвеждането на задължителна 13 и 14та заплата и всеки допълнителен час над 8ч дневно да се заплаща
27
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз съм за, защото наистина е остаряла форма на формиране на възнаграждението, но маститите рОбОвладелци искат да приберат парите. Да се махне, но да има прагове по браншове и плащане на заплати на тази база. Има много особено държавни фирми, назначават според прага с осигуровки, но реално хората получават по-малко, а осигуровките се плащат върху високата сума. И още нещо производителността зависи от технологиите и добрият мениджмънт, а не от работника Х, които явно е братовчед на шефа.
26
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аман от пещерни антикомунисти, от психодесни от СДС и ДСБ, вече сте в канализацията на историята!
25
39
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкова много работодатели са се навъдили тука... Защо не станете всички работодатели и не почнете да давате безумно много пари на хора със стаж 30 години и отрицателно КПД? Мат'рял.
24
29
 
5
 
! Отговори
3d преди 6 години
Комунистическите *** изпълзяха от дупките :)
23
0
 
28
 
! Отговори
Че преди 6 години
Чудя се как може да има толкова много комунистически коментари, а комунизъм да е *** дума в България?СССР, България и останалите соц. страни, не трябваше да отхвърлят и осъждат комунизма, те трябваше да осъдят комунистите превърнали се в капиталисти.Но истинските комунисти приеха, комунизма за неизбежен, както ги учеха някои глупци. А всъщност Революцията е борба без край, борба с човешката природа в която има алчност. Комунистическата революция е борба за превръщането на човек в Бог.
22
2
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И преди съм го казвал :Няма друга държава в света,която да работи ПРОТИВ народа си !!!
21
1
 
71
 
! Отговори
Киро Гела преди 6 години
Не само класа трябва да отпадне, но и работната заплата, като отживелица от миналото. Спокойно може да бачкате и без пари.
20
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Работници настояват да се и вземе всичко от работодателите и те да бъдат затворени в затвора за поне 20 г. Щото но работниците им писна от тези алчни г..е.
19
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека настояват !Той терминал 2 няма да отпадне !
18
0
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Геноцидът с/у БГ-народ се води по следните направления:1.ниски заплати2.ниски пенсии3.третокачествени храни и лекарства4.разсипани здравеопазване и образованиеМожем да продължим тоя списък.
17
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Търново гори завод за СУДЖУЦИ !!! Хипотези?????