Скача износът ни към Русия, расте и общият стокообмен

Икономическото министерство кани руски фирми да инвестират у нас
Обновена: 29 ное 2017 18:25 | 29 ное 2017 18:11, Екип на Bloomberg
26
Скача износът ни към Русия, расте и общият стокообмен
Снимка: Bulgaria ON AIR

Констатира се тенденция на увеличаване на стокообмена за 2017 година на базата на ръст в износа на стоки и услуги от България за Русия.

Това се разбра от изказване на главния секретар на Министерството на икономиката Владимир Туджаров по време на среща с Дмитрий Сажин, заместник-директор на департамент „Страни от Европа, Северна Америка и Международни организации“ в Министерство на икономическото развитие на Руската федерация, предава пресотделът на икономическото ни ведомство, цитиран от Bloomberg TV Bulgaria.

В прескомюникето обаче не се посочват конкретни данни за въпросния ръст.

"Г-н Туджаров изтъкна важността на Руската федерация като значим търговски партньор. Той информира руската страна за съществуващата макроикономическа стабилност в България и подробно представи благоприятните условия за бизнес и инвестиции в страната ни. Обменена беше информация за перспективните направления за сътрудничество в търговско-икономическата област като се подчерта възможността за активно партньорство в сферата на иновациите и новите технологии", се казва в съобщението.

Двете страни са изразили "взаимно удовлетворение" от развитието на двустранните търговско-икономически отношения по оста София-Москва.

Главният секретар на икономическото министерство също така е представил „възможностите, които осигуряват индустриалните зони и “София Тех Парк”, като е отправил покана иновативни компании от Руската федерация да участват в тях.

Обсъдени са били и въпроси, свързани с предстоящото провеждане на поредното заседание на Българо-руската Междуправителствената комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество.

"Двете страни изразиха задоволство от проведените до момента заседания на по-голямата част от Работните групи към Комисията. Руската страна пое ангажимент във възможно най-кратки срокове да предложи подходящ период за провеждане на заседанието на двустранната комисия", пишат още от МИ.

Още новини от сферата на икономиката и политиката четете на сайта на Bloomberg TV Bulgaria!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
лада 1200 по здрава кола не сьм карала само дето вода не сьм и сипвалаи катереше нанагорнището по стария пьт през витиня като сьзтезателна
16
0
 
1
 
! Отговори
Транзистор? преди 6 години
До До Анонимен 5Намери песента !!! Транзистор АМЕРИКАНИКИ!!!
15
1
 
0
 
! Отговори
Kokospa преди 6 години
До Анонимен15произвеждат"Елбрус" с характеристика на Пентиум2 от 1998 и лаптоп имат ама е 11 килограма.Та какво ще ни продават братушките викаш?Освен газ и петрол?Може би новият си Путинет...евентуално,може би след 2025!
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия не произвежда, тя добива и изнася полезни изкопаеми, нефт и газ!
13
2
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 5 преди 6 години
Издаваш възрастовата си група. Едно време почти всичко беше руско. Гърците идваха тук да купуват ютии, фотоапарати, часовници, транзисторни радиоапарати, прибори за хранене, емайлирани съдове. Сега на пазара тук има само нес-цикория и сгущьонка (в Метро), скъпи механични часовници, емайл и водка. Русия вече произвежда всичко и то много добро качество. Не можели да направят коли!Да, бе! Колата на "Рено-Нисан", дизайнерът - ас, англичанин, сглобяват ги роботи, ама колата руска! Не е хубава!Идита!
12
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поради интелектуалните и морални качества на евродемократите ни и на последния Таматчо Борисов, търговският ни баланс с Русия винаги ще е силно отрицателен. А можеше да осигурим старините на всички българи с Южен Поток и Бургас Александропулис. Сега само на Тамарчо, на Костов и на Паси старините са осигурени... Желая им... МЪКИ. Много Мъки...
11
2
 
5
 
! Отговори
Румен преди 6 години
Като русофил се зарадвах!Изнасяме,помагаме на братския ,руски народ в трудните времена на санкции!Добре,че сме ние.Обаче,не пише нито какво изнасяме,нито колко...Нещо секретно ще да е...почти съм сигурен,че изнасяме атомни бойни глави!
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е , и? От цялата работа излиза ,че е имало размяна на любезности тоест нищо,ама от сърце.
9
1
 
7
 
! Отговори
Харащо преди 6 години
тУК ОТ 7 коментриащи 6 въОбще е са чел статията или са неграмотни ,тоест от 80 % ,щото никъде не пише за внос на стоки ,а за инвестиране ,техгнологии и иновации ,а не за телевизори и коли и салами за някои .)
8
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американците ни забраниха ЮП, но понеже контролират украинскта газопреносна мрежа те ще купуват директно от Русия и ще ни го препродават на х2,3 цени от там всичко ще поскъпне, честито нали сме приятели.
7
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А мерси от руски стоки матрьошките ги видехме
6
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 5Като ти врътнат кранчето и зъбите почнат да тракат ще разбереш.
5
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз нищо руско в бг не съм видял те какво произвеждат освем танкове
4
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още преди да станем член на НАТО руската *** ни отряза от своите пазари под различни измисени поводи и сега износа ни за нея е повече от символичен. За какви скокове говорим?
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И кои го измисли пък тва
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако нямаше санкции щеше да се изстреля в космоса.
1
9
 
8
 
! Отговори
Krom преди 6 години
Румънците приключиха с руските "инвестиции" в края на '90 - те години. За това при тях влезнаха много западни инвестиции и те дръпнаха икономически. Ние - точно на обратно - най обичаме схемите при които Другарите Червени обгрижват руски "инвестиции" като Лукойл например за сметка на българския потребител. Двоен кеф - и за тях и за руските "инвестиции". Плаща - нацията. И сега пак си ги искаме. Нищо ли не научихме за 30 години? Излиза, че това с 80/20 % е абсолютна истина.