Стандард енд Пуърс обяви: Венецуела е в дефолт

Страната не е направила две плащания по облигационните си емисии
Обновена: 9 дек 2017 11:47 | 9 дек 2017 11:47, Анисия Иванова
55
Стандард енд Пуърс обяви: Венецуела е в дефолт
Снимка: Reuters

Рейтинговата агенция Стандард енд Пуърс (S&P Global Ratings) снощи отново обяви Венецуела в дефолт заради неизпълнение на две плащания облигации на обща стойност 183 милиона долара, предаде Франс прес.

"Венецуела е пропуснала плащания за 183 милиона долара по облигационните си емисии с падеж през 2023 и 2028 година", като не е успяла да го направи дори след 30-дневния гратисен период, отбелязва агенцията в изявление, потвърждавайки статута на частичен фалит на държавната петролна компания (Петролеос де Венесуела - PDVSA).

Това съобщение, което потвърждава затрудненията на Каракас да изплати заемите си, идва в момент когато правителството на Николас Мадуро се опитва да предоговори с кредиторите условията на своя външен дълг, оценяван на около 150 милиарда долара.

Според Стандард енд Пуърс има вероятност Венецуела отново да изпадне в неплатежоспособност (по дълга си) през следващите три месеца.

Страната бе разклатена от поевтиняването на петрола, което я лиши от ликвидност и доведе до сериозни недостиг на храни и лекарства, както и до хиперинфлация, която МВФ очаква да надхвърли 2300 процента през 2018 година, припомня АФП.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
13
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Спомнете си какво стана в Либия-Кадафи искаше да избяга от долара и да въведе златен арабски динар.Резултат-цветна революция, убиха го като куче, не само него , но и цялото му семейство.Западна демокрация в действие е това!
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До анонимен То и в С. Корея няма комунистическа партия ,ама 80%....
11
10
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Всичкои е по сценарий , написан в дебелите книги и инструкции за действие на определени корпорации , организации и служби.
10
8
 
9
 
! Отговори
Швед преди 6 години
До анонимен 6На нас алгоритъм ни не требе! Ние си имам ГРоБ.
9
13
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Венецуела е една от държавите, най-богати на петрол,ни никой няма да ги остави да го продават и да печелят от него.Процесите се контролират от западните нефтени и банкерски организации, които са грабителски по своята същност.Достатъчни са няколко продажни политици в правителството на съответната държава(в случая Венецуела) и планът се задейства.Артиситите са различни, планът е един и същ.
8
13
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Горките венецуеалци-те са жертва на едни хиени-кръвопийци-банкери и финансисти, които искат само да крадат петрола и да живеят за сметка на страданието и нещастието на обикновените хора.
7
16
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Венецуела е поредната жертва на глобалистката банкерска и финансова англосаксонска мафия.Така са решили от Световната Банка, МВФ ,Лондонското сити и момченцата с вратовръзки от Уол-Стрийт.
6
11
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Има си алгоритъм да докараш една държава до финансова криза и дефолт, ама няма да ви го кажа.Край на безплатната лекция сега.
5
19
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Венежуела е поредната жертва на глобалистката банкерска и финансова англосаксонска мафия.
4
17
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Стига с тая изтъркана плоча за комунизъм, във Венецуела няма комунизъм и не е имало.
3
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Важното е да не се плашат - комунизЪма изисква жертви от всички, но малцина ще си живеят в него!
2
3
 
8
 
! Отговори
Таню преди 6 години
Ми, айде да ги купим за един петродолар! ;)Сега, майтапим се, ама как се управляват толкоз милиона индианци, горещи бикини и всякаква пaплач, дето иска да си кове соц рай на земята. Боката мое само се учи на корупция от тоя мустак, само на ланеца и пръстена с рубин не мое му стъпи...
1
12
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Нищо ново и нищо чудно, това се предполагаше да стане, дори по-рано.Всеки , който тръгва срещу американските нефтени интереси, най-накрая стига до финансова криза и дефолт.Световната англосаксонска глобалистка мафия е много силна, тя управлява чрез Световната Банка и МВФ. Доларът все още е силна валута, не се знае докога.