Ангелкова: Ще привличаме повече индийски туристи у нас!

Много боливудски филми са снимани тук, отбеляза посланик Пууджа Капур
18 дек 2017 20:00,
37
Ангелкова: Ще привличаме повече индийски туристи у нас!
Снимка: Министерство на туризма

Ще работим за популяризиране на възможностите на българския туризъм в Индия с цел увеличаване на индийските туристи у нас. Това е заявила министърът на туризма Николина Ангелкова на работна среща с Пууджа Капур, посланик на Индия, съобщиха от министерството.

Министърът е посочила, че дейностите за промотиране на България трябва да се засилят. Искаме да представим в Индия възможностите за културно-исторически и балнео- и СПА туризъм у нас, е обяснила министър Ангелкова.
Тя и посланикът са обсъдили и потенциала за развитие у нас на филмовия туризъм. В България са снимани много боливудски филми при изключително добро съотношение на качество и цена. Това е много ползотворно начинание, което влияе положително на имиджа и рекламата на страната и трябва да продължи да се развива, е коментирала Пууджа Капур.

Министър Ангелкова е отбелязала и потенциала на страната ни да привлича инвестиции. Едно от предимствата на България са едни от най-ниските данъци.

Пууджа Капур е заявила, че е нужно да се търсят начини за насърчаване на пътуванията на българи към Индия. Тя е посочила, че около 25 млн. индийски туристи пътуват в чужбина годишно, от които близо половината се насочват към европейски държави.

Обмисля се възможността за провеждане на дни на България в Индия и дни на Индия в България, е станало известно на срещата. Планира се и организация на опознавателен тур за индийски журналисти и представители на бизнеса.

Министър Ангелкова е поканила своя индийски колега за участие във втория конгрес на древните цивилизации през ноември 2018 г. в София. Министърът е представила и инициативите на министерството по време на българското председателство на Съвета на ЕС, като първото голямо събитие е среща на министри, която ще се организира през февруари 2018 г.

Индия е сред водещите 50 туристически пазара за България, припомня министерството. В периода януари-октомври на 2017 г. у нас са дошли повече от 10 хил. индийци, като се отбелязва ръст от близо 20 на сто в сравнение със същия период на миналата година.

През 2016 г. техните посещения са били 9900 и са се увеличили с 28 на сто спрямо година по-рано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
25
 
! Отговори
Морски преди 6 години
Е, то бива простотии, но вече започна да ми се гади от тях. Викам обаче да започнете от ски туризма, там Индия има традиции :-) А още по-добре ще е да се започне с настаняването им в гетата на техните далечни роднини и сънародници.
4
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази уби *** и този път. Абе, Боко Молекулата, що не дадеш една молекула на тая.
3
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То и без индийците чуждите туристи не са малко. *** касови апарати няма, или поне не се ползват. Сглупих да отида миналата година на нашето море - еми пукаше се по шевовете. Аз парите си ги дадох и в хотела, и в кръчмите... и потънаха в нечии джобове, щото касова бележка за 10 дена не видях, освен в супера за цигари
2
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що ве, нашите индийци малко ли са?
1
2
 
38
 
! Отговори
МРАЗЯ ГИ преди 6 години
Ангелкова вие май забравихте че имаме цели гета, квартали, села и скоро градове с "ИНДИЙЦИ" за какво са ни още, сегашните малко ли са ви?

Спонсорирани публикации