Ще се откаже ли Airbus от гиганта A380?

Компанията води преговори с Emirates, които могат да се окажат решаващи
27 дек 2017 20:53, Красимир Ангелов
20
Ще се откаже ли Airbus от гиганта A380?
Снимка: Reuters

Airbus е напът да се откаже от своята нова емблема А380, пише Ройтерс, позовавайки се на свои източници.

Компанията опитва да сключи сделка за доставка на самолетите с Emirates, но ако не успее, ще спре да произвежда този модел, твърди агенцията.

A380 е най-големият пътнически самолет в света - превозва около 500 души, и е в експлоатация от само 10 години. Продажбите му обаче са слаби. А разработката на този модел костваше 11 млрд. евро.

Emirates е един от най-големите фенове на A380 и вече е поръчал 142 самолета. Досега е получил 100 от тях.

В момента Airbus и Emirates водят преговори за доставката на още 36 самолета на стойност 16 млрд. евро. Според източници на Ройтерс, разговорите са започнали по време на авиоизложението в Дубай и в момента са в застой.

Авиокомпанията има нужда от гаранция, че производството ще продължи още десетилетие, за да защити направените досега инвестиции, допълва още агенцията. Това поставя в трудно положение Airbus - ако производството на А380 спре, компанията рискува да загуби един от най-големите си клиенти.

Emirates пък може да се обърне към конкурента Boeing и неговия "Джъмбо Джет" 747, още повече, че и американският президент Доналд Тръмп оказва натиск в тази посока.

На Airbus са нужни още 30 поръчки, за да държи отворено производството на самолета в продължение на още 10 години.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: AirbusА380Emirates
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
5
 
0
 
! Отговори
Иванов от BG преди 6 години
Преди години съобщихме за ПРедвестниците на АПОкалипсиса ..Първия конник вече е прероден успешно като човешко дете момченце от БЪлгаро говорящи родители..НАй похвалил след проверка обстойна огромни летателни качествени превозни средства произведени лично от потомците на Бога Саваот .Вероятно е посетил А 380 където видял лично легла за пътешествениците по въздушния океан .
18
4
 
4
 
! Отговори
Az преди 6 години
Америка пак *** ава Европа. За пореден път. То мигранти . То газ. То ......... какво ли не. Само не знам ние какъв го търсим в Европа защото ни ***..... ама отвсякъде ?
17
2
 
16
 
! Отговори
Бойко преди 6 години
Ся ще купим за "Бългерия ер" 30 бройки и готово. Метро ви направих...ъъъъ магистрала ви построих, околовръстното е почти готово. Ся и самолети ще ви купя и закриваме всичко.
16
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А380 е продукт на лош мениджмънт. Навремето Боинг се отказаха от такъв самолет защото сметнаха че няма да има добър пазар за него и се оказаха прави.
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До КоректорНе знам какво е това ПРБЕ (и как се произнася), но в Български тълковен речник НЯМА такова "наречие". По твоята логика трябва да се пише "накорем" (ядене), "нагръб" (лежане), "напъп", "накрак" и т.н., което не е така. Атова, че някой си недоучил е написал "напът" като една дума в това ПеРееБЕ, не значи, че е вярно.
14
0
 
6
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТЕмирейтс имат 100 такива самолета, а това е МНОГО.
13
0
 
3
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
До popa ot razgradКонкорд е самолет за 30 човека..Не се обаждай като не си наясно.
12
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"A380 е най-големият пътнически самолет в света - превозва около 500 души..."===Не, 853 души и 20 души екипаж. Информацията я има в нета.
11
1
 
18
 
! Отговори
до 8 преди 6 години
Попе, големите самолети са рентабилни на големи разстояния и по натоварени маршрути, т.е. накъдето има много желаещи да пътуват. По-добре един А380 да извози пътниците, отколкото шест А320, икономиите са много големи, не само като разход на гориво, но и като летищни такси и обслужване на самото летище.
10
0
 
0
 
! Отговори
До Коректор преди 6 години
Няма "напът", защото Вие го казвате? Или няма, защото думата липсва в ПРБЕ?/ Малка помощ - наречието "напът" фигурира в последните две издания на въпросната книга!/
9
0
 
21
 
! Отговори
до попа преди 6 години
ич не ги разбираш нещата, попе, пишеш, колкото да убиеш време. конкорд не беше голям самолет, нищо общо с 500 местния А380. на конкорд чикията му беше, че се стигаше от лондон до ню-йорк за 3 часа. беше свръхзвуков и свръхскъп.
8
7
 
12
 
! Отговори
много зле е преди 6 години
Нищо не им разбирам от бизнеса им, но всеки ден вървя 5-8км заради счупен глезен през лятото. По-всяко време /всяка секунда/ има м/у 6 до 9 самолета, само в околния хоризонт. Това е повече от страшно за нас-изгорялото гориво пада отгоре ни. Каквито и схеми да мислят, не може билет Бг->Мюнхен да струва 24евро и да чакаме да намаляват пътуващите...
7
25
 
8
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 6 години
европейците не са научили урока който им даде Конкорд...големите самолети не са рентабилни...това вече е ясно на всички обикновени хора...
6
4
 
39
 
! Отговори
Коректор преди 6 години
От колко години го повтарям, не се научихте, не назначихте редактор. Няма дума "напът", има само "напън", но дори и такъв не правите.
5
5
 
9
 
! Отговори
nina преди 6 години
До шматкаМежду исканене и можене разликата е голяма.Те Емирейтс много искат,но в крайна сметка явно не могат да ги напълнят и А 380 не им е рентабилен.Но пък един е взел едни големи пари за тази поръчка и сега вероятно някои други ще духат супата..
4
3
 
11
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 6 години
До шматкаМи щото ако искаха щяха да вземат, а те се назландисват. Т.е. нямат кинти, щото кинтите от петрола ги профукаха за кич.
3
10
 
11
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 2Как разбра че Дубай ще гризне дръвцето.Те ИСКАТ самолетите.Проблема е че няма други които да ги искат
2
13
 
16
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 6 години
Хе-хе-хе, ти да видиш, след колапса на Саудитска Арабия, причинен от спада на цените на петрола по искане на САЩ и глупаво изпълнено от арабите, Дубай е следващият който ще се окаже най-засегнат. И Еърбъс ще гризне дръвцето !
1
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"напът".... "напът" сте гъм пълна неграмотност