Задава се първата бензиностанция на самообслужване

Hellenic Petroleum инвестират ?9 млн. в страната ни тази година
27 апр 2018 14:07, Бойчо Попов
31
Задава се първата бензиностанция на самообслужване
Снимка: Oлег Попов, Investor Media Group

Гръцката петролна компания Hellenic Petroleum, която в България оперира бензиностанциите с марка ЕКО, ще инвестира в родината ни между 8 и 9 млн. евро през 2018 г., научи Bloomberg TV Bulgaria.

В инвестициите е включена и нова бензиностанция изцяло на самообслужване. Тя ще отвори врати до края на годината в софийския квартал Банишора.

Освен това стана ясно, че компанията планира да тества пазара за електрически автомобили. Гръцката верига ще предложи до декември поне две бензиностанции, в които ще има възможност за зареждане на електрически автомобили. Едната ще се намира на магистрала Тракия до Пловдив, а другата ще е на „Ботевградско шосе“ в София.

Останалата част от планираните инвестиции ще се ползва за увеличаване на броя на бензиностанциите в страната. От началото на годината досега ЕКО е открила два нови обекта, но планира сериозна експанзия.

„Цена на петрола между 50 долара и 70 долара на барел е здравословна както за индустрията, така и за потребителите. За едните – за да могат да имат положителни парични потоци за реинвестиции в отговор на новите по-строги регулаторни изисквания в Европа. А за другите – за да не се вдига много цената за крайния продукт“, заяви пред Bloomberg TV Bulgaria Мария Магилото, директор на рафинерията на Hellenic Petroleum в Солун.

Как от гръцкия концерн гледат на новите регулаторни изисквания и конкурентния натиск от Русия, Близкия Изток и Турция, ще научите на интервютата на Делян Петришки в понеделник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В момента производството на батерията и тежестта им е най-големият проблем. дефакто е по-вредно да си с хибрид отколкото с нормален дизел ..освен другото влачиш и половин тон батерии за производството, на които се е отделил въглероден диоксид от 200 000 км каране с дизел... Най-добре да инвестират във високоскоростни жп линии-хем електричество, хем бързо, хем товарно, хем за пътници. Балканите трябва да са свързани така, ама отде акъл - до Белград ще може за 2 часа и половина от София.
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде му е инвестицията в бензиностанция на самообслужване? Хайде да е ясно какво е инвестиция и какво е отваряна на дюкян, че даже и без рабоници. Ни заплати, ни осигуровки, а просто прибиране на парите на местното население. Даже сградите самодулни и идват отвън и са сглобени от външни фирми...Инвестиция е образование, производство, туризъм...
28
0
 
1
 
! Отговори
До Сп???нс преди 5 години
Ами ще ти кажа. Не случайно икономическите прогнози са че през следващите 20г. голяма част от икономическия растеж в световен мащаб ще дойде от строителството на нова инфструктура и то на вече във сектор енергетика. Ще се строи всичко. Атомни централи, ВЕИ, нови далекопроводи, зарядни системи, батерии изобщо каквото се сетите.Ако някой иска сериозна работа със супер заплащане или идея за нов бизнес да се насочва към енергетиката. Там скоро ще има страхотни възможности за младите специалисти.
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Във Германия пък освен бензиностанции има и автомивки. Измиват перфектно и много бързо. Робот, пълен автоматик, със четки и сапуни, мие колата отвсякъде и подсушава. Има даже опция за полиране със защитен слой. Има и едно като парафин със което пръскат отдолу колите за да не ръждясват през зимата.Изобщо модерна работа. В Бг. още не съм виждал такава автомивка.
26
0
 
4
 
! Отговори
Сп???нс до 26 преди 5 години
Това , което пишеш е доста вярно, само че никой все още не казва как ще се осигури такова напрежение , за да могат да се зареждат 1000 коли, автобуси в в малък радиус.турбо-зарядните натоварват мрежата иако ги умножиш по много и по едно и също време...
25
1
 
7
 
! Отговори
Много е ефективно. преди 5 години
А във бъдеще няма да има нужда от бензиностанции и те най вероятно напълно ще изчезнат. Всички коли ще бъдат на ток и ще има безконтактни зарядни станции навсякъде. На всеки паркинг включително и във жилищните квартали. Зарядните станции ще станат част от градските пейзаж както са уличните лампи днес. Където и да паркираш колата сама ще се зарежда и ще може да плаща автоматично ако я настроиш така.Вече има такива прототипи във много държави. Въпрос на време е да дойдат и при нас.
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еко ми дава най-добър разход, най-лош и най-гадно движение с Шел
23
0
 
12
 
! Отговори
Много е ефективно. преди 5 години
Едно време ходих на почивка в Кипър и там за първи път видях такава бензиностанция. Пълен автоматик, работи 24/7 365. Всяка колонка със екран като на банкомат, приема карти и кеш.Самата бензиностанция няма сграда. Има само вендинг машини от които можеш да си купиш напидки или храна.Това беше 2008г. Тоест преди 10г.Сега вече сигурно технологиите са много напред. Всичко ще е тъч скрийн, и се плаща безконтактно със смартфон или карта.
22
0
 
15
 
! Отговори
нафталин преди 5 години
В Младост има Петрол на самообслужване от доста време.
21
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След последното ми зареждане на "ЕКО" преди години, малолитражката със среден разход 4.5-5/100 извънградско успя за първите 120 километра да направи 18/100 при това се движеше все едно каравана тегля.От тогава не съм стъпвал в тази верига.
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изпълнителният директор на "ЕКО" България,съобщи,че през първата седмица след отварянето на новите бензиностанции горивата ще бъдат абсолютно безплатни.
19
0
 
10
 
! Отговори
dd преди 5 години
Платена статия , като им правите реклама първо проверете фактите . Царе са да заблуждават - като с онази реклама за авиодизела . Къде се е чуло самолети да летят на дизел , ама в техната реклама може . Сами си го проверяват и хвалят
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Софиянци пак се уредиха ... а в страната кога ?
17
0
 
18
 
! Отговори
Хохо преди 5 години
Има дна Петрол в Младост от 2-3 години. Проверявйте си новините!
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цена на петрола 50-70$, а по родните бензиностанции цените са като за над 100$ барела. Та явно е "здравословно"...
15
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единственото което може да ме накара да зареждам където и да е било е цената и между другото представяте ли си кифла да зареди сама гориво направо си е опасно не само за нея, а и за околните.
14
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отиваш и си береш бензин. Кеф!
13
0
 
25
 
! Отговори
шматка преди 5 години
И във Варна има петролска бензиностанция на самообслужване.Ще направи вече 2-3 години.Слагайте някакъв знак за платени статии.Все пак да знаем че информацията е тенденциозна
12
0
 
27
 
! Отговори
Списвачи преди 5 години
Поне си проверявайте информацията. Има бензиностанция на Петрол, която е в Младост на бул. "Малинов" й е на самообслужване!!!
11
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Задава се първата бензиностанция на самообслужване"---Задава се ... Вече се вижда, наближава Симитли ... Боко да иде да я посрещне :)