Технологиите ускоряват трансформацията на труда

Изпълнителният директор на Adecco Group с коментар от Давос
24 яну 2019 22:15, Екип на Bloomberg
3

Ален Деаз, главен изпълнителен директор на Adecco Group, която набира служители за големи фирми както за временна, така и за постоянна заетост, коментира влиянието на политическите рискове върху бизнеса на компания в Европа. Той също коментира Брекзит и американската икономика от Давос, където се провежда ежегодния Световен икономически форум.

"В момента в САЩ бизнесът ни все още върви много добре, както и в Азия. За нас по-голямото притеснение е Европа, където геополитическата ситуация има отражение като цяло върху бизнеса", коментира Ален Деаз пред Bloomberg.

"Със сигурност автомобилната индустрия в Европа е изправена пред трудности поради новите правила за отделянето на вредни емисии. Това имаше голямо отражение в Германия, но и в други страни. Освен това бяха въведени някои регулации на фона на геополитическата несигурност. В условия на несигурност хората спират да наемат и да инвестират, а това носи последствия и за нашия бизнес", посочи той.

От Adecco Group все още не забелязват някакво значително отражение, свързано с Брекзит върху бизнеса им. По думите му както наемането на временен персонал, така и за постоянна заетост отбелязват добро представяне във Великобритания.

"Броят на компаниите, които местят офисите си извън Великобритания, всъщност е много ограничен, както е и броят хора, напускащи Великобритания", каза Ален Деаз.

На американския пазар компанията наблюдава нисък ръст в наемането на персонал за временна заетост. Хората предпочитат постоянната заетост и в тази отбелязваме много добри резултати в САЩ, коментира директорът и посочи, че това демонстрира силата на икономиката на страната и доверието за бъдещето сред компаниите.

"Дошло е време за действие по отношение на преквалификация и увеличаване на квалификацията", добави Ален Деаз.

По думите му вече от много години се обсъжда трансформацията на труда, но "вече виждаме, че технологиите ускоряват този процес". Правителства, работодатели и самите служители трябва да предприемат действия. Важно е работодателите да въвеждат правилната рамка и стимули за преквалификация на служителите в компаниите, посочи още той.

"Това може да спаси не само бъдещия ръст, тъй като трябва да подготвите кадрите си на бъдещето. Също така тук в Давос чуваме за много компании, които имат недостиг на кадри, особено на такива с нови компетентности. Например в киберсигурността", допълни той.

Деаз е убеден, че в много случаи компаниите могат да преквалифицират хората си дори и в области като киберсигурността. "Тъй като няма винаги да са ви нужни твърде високо квалифицирани хора, дори в киберсигурността. Трябват ви няколко. Но освен това имате нужда и от голям брой хора, които бих определил като такива със средна квалификация, които можете да преквалифицирате", допълни той.

Целия разговор гледайте в Bloomberg TV Bulgaria
 


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
ПрограмистЪт преди 5 месеца
Adecco нямат добра репутация като работодател между другото (поне в България).
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Технологиите увеличават силно ефективността на труда само ако са използвани кадърно и ефективно. Във всеки друг случай я намалят - оскъпяват издръжката на организацията намаляват ефективността.
1
0
 
0
 
! Отговори
Фашистки-внук.... преди 5 месеца
Фашистки, и, фашисти,....

МВР, не- брани- сйгорността,...

Изберете, нов- дом, далече- от- терорйстите..