"Агрион" изчислява рентите за земя с търгове

Информация и необходимите документи се предлагат в офисите на българската компания в цялата страна
Препоръчан материал | Обновена: 25 мар 2019 11:22 | 25 мар 2019 10:05, Мартин Иванов
"Агрион" изчислява рентите за земя с търгове
Източнк: Агрион

Надпреварата между арендаторите за наемане на плодородна и качествена земя за настоящата стопанска година започна с пълна сила. Големи и малки земеделски производители търсят атрактивни имоти, които да наемат. За да отговори на засиленото търсене и да гарантира честни и прозрачни условия за всички арендатори, лидерът в управлението на земеделски активи "Агрион" организира за поредна година търгове с тайно наддаване за отдаване на земите от портфолиото си.

Компанията е първата на пазара, която разчупи наложилата се практика големите собственици на земя сами да определят рентните нива чрез пряко договаряне със наемателите от конкретно землище.

От "Агрион" са категорични, че по време на търговете никой няма да се ползва с преимущество, а за наемател на земите ще бъде избран този, който е предложил най-атрактивни условия. Този конкурентен принцип дава възможност на земеделците да планират разходите си, като сами определят цената, която са готови да плащат за наем или аренда. Заявките за участие в търговете се приемат във офисите на компанията в цялата страна. Пълна информация за условията може да се намери на адрес: http://agrion.bg/bg/services/rental. Компанията е предвидила и опция документите за участие в търговете да се изпращат по куриер.

"Искаме да дадем шанс и на по-дребните и средни производители да останат на пазара", казаха от "Агрион". Според експертите в бранша търговете позволяват развитието на малките ферми, които имат шанс да преодолеят капсулирането между арендаторите в някои региони. Очакванията са, че чрез аукционите начинаещи фермери и по-малки арендатори да успеят да разместят позициите на големите играчи в част от най-привлекателните землища.

"Провеждането на аукционите позволява на всеки, който иска да се занимава със земеделие, да се включи, дори и да не притежава опит в земеделието", казаха от "Агрион". Според тях търговете са изключителна възможност за млади фермери и за хора извън агросектора, които нямат финансова възможност или желание да купуват собствена земя да успеят да наемат плодородни и качествени парцели.

"С всяка изминала година участниците в търговете стават все повече и повече, тъй като сами се убеждават, че определянето на рентните нива чрез аукциони е най-честно и прозрачно", казаха от "Агрион". Арендаторите са доволни, че успяват да наемат плодородна земя на добри ценови нива, без скрити клаузи и задкулисни договорки.  "Интересът към търговете е огромен и сме доволни, че все повече земеделски производители избират "Агрион" за партньор и наемат нашите земи", казаха от компанията.

Според анализатори на пазара последните години агросекторът привлича все повече хора, които до този момент не са се занимавали със земеделие. Причината за това са сериозните субсидии, които се дават на земеделските стопани. Фермерите могат да се възползват от директните плащания за площ, от т. нар. зелени плащания за агроекология, както и от сериозно финансиране по линия на европейските фондове.

Имиджова публикация

Още от НОТИФИКАЦИИ
Руските туристи в Албена със спад трета поредна година