Турската лира поскъпва вече пети пореден ден

След лошите резултати през изминалите седмици се задава светлина
30 май 2019 05:30, Екип на Bloomberg
47
Турската лира поскъпва вече пети пореден ден
Снимка: Pixabay

Турската лира е в повишение спрямо долара и цената й се покачва за пети пореден ден, коментира Симин Демокан в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Инвеститорите в Турция остават неспокойни на фона на разнопосочни послания от Москва и Анкара, относно доставката на системите за противоракетна отбрана S-400. Водещ турски официален представител намекна за забавяне на доставката.

Това може да даде повече време на Турция да изглади разногласията си със своя съюзник в НАТО – САЩ, по отношение на поръчката. След съобщението руснаците казаха, че доставката че стане преди очаквания срок, с което създадоха по-голяма неяснота“, казва Демокан.

За повече информация относно турската валута и останалите пазарни подробности в южната ни съседка, посетете страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дайте да пуснем Бг. Лев на свободния пазар да видим как ще бъде след седмица
15
3
 
35
 
! Отговори
До Кьоек преди 4 години
Да я стигнем? Ни ще изостанем от човешката цивилизация. То африканците не искат на оомошу да стоят тук където има течаща вода, а ту ми говориш за Турция кадето всички жени независимо от възрастта се оенсуонирват след 20 години стаж.
14
4
 
45
 
! Отговори
Кьопек преди 4 години
Колкото и да лаем от България Турция не можем я стигна...
13
3
 
35
 
! Отговори
нострадамус преди 4 години
мани ги тея,тая лира поевтинява от 2011 насам,може и 10 стинки да стане,тея статийки,и рекламки,по техен адрес са безмислени
12
5
 
38
 
! Отговори
Акт 16 преди 4 години
То дори населението в Турция не е еднородно.Нараствали голем праз и кво ще направят тия бантустани.Понятие етнически турчин няма.
11
2
 
37
 
! Отговори
Акт 16 преди 4 години
Турция не може да си увеличава населението до безкрай има си природни фактори.Стига сте ни плашили с тва увеличаване на населението.
10
6
 
51
 
! Отговори
Некакъв преди 4 години
До 18Не знам кой с кого спи, но факт е, че Турция се увеличава по население, а България намалява. А лошото е, че българките се женят за черни, циг... , араби... от любов.
9
8
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 3 --всеки който ходи на почивка, на покупки или ол инклюзивналива по какъвто и да е начин, средства в турската икономика, подпомага пряко ИД. Кьде да отида ???Аз сьм от Балчик и мога да почивам дето се вика и там но го няма обслужването инфраструктурата и тн и тн да не говорим за отношението кьм теб там се отнасят с теб като хора а не като животно сьщо така плюс това в Бьлгария няма, ол инклюзив, което ми допада.Както се казва рибата гледа кьдето е по дьлбоко а човека кьдето е по хубаво
8
9
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искам само да кажа ,чемТурция не е оная Турция дето беше едно време ,сега Турция е светлинни години пред Бульгария скоро и газ ще получвате от Турция та така.
7
12
 
73
 
! Отговори
Kiro преди 4 години
Турците са ни съседи, спрете да ровите в миналото. Важи и за двете страни.Ако съседите са добре и ти си добре.Как си решават политика и икономика е грижа на турския народ и държава.Факт е че се справят по добре от нас.Успех на тях и всички около нас!Ние да си оправим България!Може и да е възможно... въпреки че изглежда безнадеждно.
6
2
 
39
 
! Отговори
Махленска клюкарка преди 4 години
Графиката за последната година е на червено. Ако яко спадане и после леко качване се брои, да, тогава поскъпва. А и , да, за последните пет дена се е покачила.
5
6
 
41
 
! Отговори
Europe преди 4 години
Турция Ха Ха Ха
4
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турската лира е поскъпнала до невероятните 29 стотинки.
3
4
 
52
 
! Отговори
От чейнджа преди 4 години
Добре искам писателя на тази умна статия да покаже една диаграма как така е поскъпнала, с колко и от колко! Мисля, че само той вижда някакво поскъпване.
2
21
 
49
 
! Отговори
Адем на кадем преди 4 години
А в Батак на изборите най много гласове печели ДПС, май българина започва най сетне да вижда правилния път
1
13
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече трети сезон ходя на почивка в Турция хотелите са пьлни няма места летището в Анталия кацат самолети през няколко минути не повече от пет, много сьм доволен туризма им е светлинни години напред от на *** медицина обучение и тн и тн

Спонсорирани публикации