Бъдещето на АЕЦ "Белене", ще заработи ли до 10 години?

Заради манипулиране на борсата промишленият ток бил скъп
35

Предприемачът Красимир Дачев коементира в "Денят ON AIR", АЕЦ "Белене" може да заработи най-рано до 10 години. Ние трябва да разберем, че нямаме достатъчно базови мощности. И до 10 години прогнозната цена, която е заложена за АЕЦ "Белене", решително ще бъде надмината.

Той посочи, че ако затворят "Мариците", ще има режим на тока.

"Цената на промишления ток в Българи е такава, защото се манипулира борсата, както стоковата, така и енергийната, подчерта Дачев пред Bulgaria ON AIR.

От думите му стана ясно, че трябва да има сто процента либерализация. Да има енергийни помощи за бедните, цената на тока и за бита да бъде свободна.

Трябва да излезат политиците от енергетиката, за да се решат простичко нещата, допълни още той.

Дачев отбеляза, че се наблюдават промени в инвестициите. Започва да се инвестира във фабрики. Правят се вече сериозни инвестиции, които подобряват индустриалния климат, добавената стойност се увеличава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
1
 
! Отговори
Глупости преди 4 години
ОБОРУДВАНЕТО ЗА АЕЦ-БЕЛЕНЕ, НЕ Е ПРОВЕРЯВАНО, ОТКАКТО Е ПРОИЗВЕДЕНО.ТО СЕ ПРОВЕРВА И ТЕСТВА ВСЯКАГОДИНА. ИМА ОСТАРЯВАНЕ НА МАТЕРИАЛАИ ТОВА ОБОРУДВАНЕ ВЕЧЕ Е ТВЪРДЕ СТАРО. СТАВА САМО ЗА СКРАП!!!
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този пак се изложи. Иска и цената за бита да се манипулира. Иска държавата да му продава евтин ток за бизнеса, да задлъжнява, а гражданите да плащат за неговия евтин ток със скъп ток за бита.Ще им дадем купони за ток, за да не се рекетират един друг бизнесмените.
29
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам защо толкова много "глупави" инвестори са кандити да инвестирст в АЕЦ Белене, след като форумните евспарти казаха, че няма смисъл да се развива атомната индустрйя в една пропадаща страна.
28
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 25. Каква слънчева енергия те тресе, бе ***? Ами като няма слънце от къде ще идва тока? Изглежа не ти е ясно, че той не може да скледира. И какво ще се прави с панелите след като изтече експлоатационния им срок? Освен това при производстото им се ползват много редки елементи. Какво ще стане като свършат и те?
27
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ел. автомобилите идват. От VW, през BMW, Honda, че до Tesla, всички плануват да пускат все повече и подобрени возила, вървящи на ток. Страни като Дания имат план 2030 - коли без емисии, сиреч електрически изцяло.В един момент, ще изпитам остра нужда от електроенергия.
26
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ТКато толкова ти е мъчно, направи си партия, Коринос да върне светлия комунизъм и давай! Само не ми хвали комунистите, защито всичко, ковто се случи си беше изцяло тяхна идея ...
25
0
 
4
 
! Отговори
До Ами така е преди 4 години
Кой свят? Защото САЩ не са света. Козлодуй от колко години работи без проблем и ще работи още много.
24
2
 
5
 
! Отговори
случаен минувач преди 4 години
До АнонименМного станахте разбирачите по въпроса за АЕЦ и проектите на ядрените реактори - интересувайте се малко повече, четете повече.... ако можете, разбира се. Проекта не е на 40-50 години и Европейския съюз едва ли би разрешил да се строи по стар проект, а разрешението от тях го бяхме получили и затова бяхме поръчали и оборудването. Глупаво е то да стои консервирано и да не се използва! Това е като да си купиш две супер-супер коли и да си ги държиш в гаража, просто така.
23
12
 
8
 
! Отговори
За Путину преди 4 години
С руски вехтории и СКРАП-ЕНЕРГИЯ И ПРОМИШЛЕНОСТ, НЕ СТАВАТ.СВЕТА НЕ ГИ ПРИЕМА!!!!Въпроса е дали построяването на въпросният е икономически и екологично обосновано. Човечеството преминава към нов тип енергия и дали този реактор след 10-сет години ще е актуален и безвреден. Атомната енергия ще бъде изцяло заменена от водородната и слънчева. Въпрос на време!
22
10
 
5
 
! Отговори
Ами така е.. преди 4 години
С руски вехтории и СКРАП-ЕНЕРГИЯ И ПРОМИШЛЕНОСТ, НЕ СТАВАТ.СВЕТА НЕ ГИ ПРИЕМА!!!!
21
5
 
12
 
! Отговори
Т преди 4 години
Вие 30 години унищожавахте промишленоста, а сега ми бръщолевят за съживяване? А идете отново да скачате по площадите, току виж сте съживили унищожените индустрии!
20
9
 
5
 
! Отговори
философ преди 4 години
До Анониментака,така,така де,морално остарял АЕЦ,морално остаряли самолети,така де ,за оФцете и това е доволно!!!да живей демокрацията,айде сега скачайте,радвайте се де ,нали за това скачахте преди 30 г.
19
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
стари руски реактори тип чернобилки + бг "специалисти" катастрофата е 100% сигурна дано властите се опомнят навреме
18
2
 
17
 
! Отговори
Иван преди 4 години
В "държава", където специалисти не останаха, кой точно ще управлява един АЕЦ ... смешна история.
17
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АЕЦ Белене е най-голямата тъпотия коята може да направи България. Руснаците ни натискат и ние като първите абдали се юркаме да им пълним гушките с кинти. Помнете ми думата че този руски чайник никога няма да бъде построен в България, но милиардите за него ще продължават да текат като пълноводна река към матушката.
16
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо не заслужавате в кочинката. Даже и Ф16 на кредит са ви много.
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябвало да излезат политиците... ало, редактора.. :)
14
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Реактора за Белене е проектиран преди 40-50години. Морално, функционално и материално остарял.
13
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако нищо не се строи на територията, ще свършим по-рано от 10 г.
12
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бедна, селска, изостанала територия с изпустели села - това е бъдещето на бугария.

Спонсорирани публикации