ЧЕЗ ремонтира 50% от критичната инфраструктура в София

Целта - да са осигури електрозахранване за нуждите на една съвременна европейска столица
8
ЧЕЗ ремонтира 50% от критичната инфраструктура в София
Снимка: Pixabay

ЧЕЗ Разпределение модернизира половината от критичната инфраструктура на столицата, съобщиха от дружеството.

От стъпването си на българския пазар от ЧЕЗ Разпределение България са подменили половината от кабелите, които са част от критичната инфраструктура, захранваща с електроенергия столицата и са модернизирали повече от 50 процента от подстанциите в нея.

От ЧЕЗ съобщават, че са разработили мащабна програма за модернизация на критичната инфраструктура на София.
Според Цветомир Ралчев, директор "Стратегическо планиране и развитие на мрежата" в дружеството, основната цел на тази програма е да осигури електрозахранване, каквото отговаря на нуждите на една съвременна европейска столица.

От началото на програмата за модернизация на стратегическата инфраструктура на София досега са били положени 15 000 метра нови кабели 110 киловолта. За разлика от старите, маслени кабели, новите са алуминиеви, са произведени по специална технология и не представляват интерес за крадците. За 2020 г. от ЧЕЗ са предвидили подмяната на 110-киловолтов кабел, наречен "Дондуков".

От началото на реализация на програмата са модернизирани 17 подстанции, което позволява автоматизиране на управлението на мрежата в столицата, допълват от ЧЕЗ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: ЧЕЗ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затова ли тока гасне като Коледна елха сме
6
2
 
4
 
! Отговори
до 6 преди 4 години
И ЧЕЗ лекинкоо ги осъдиха за милиарди в арбитражния съд :)
5
2
 
6
 
! Отговори
до 3 преди 4 години
Като е държавно ВиК Перник... Цъфнаха и завързаха :)Всичко държавно е .... хранилка за парашутисти!
4
2
 
6
 
! Отговори
До 3 преди 4 години
Тока, ти го продават не ЧЕЗ, а българските мошеници, пардон търговците не електроенергия ЧЕЗ само поддържат и обслужват мрежата Ниско и Средно напрежение.Естествено не безплатно.Относно това дали са Пейо, такива са точно 3-*** души в компанията.Останалите 4497 служители са българи.И за твое огромно съжаление, никой от тях не иска да работи без заплата.
3
3
 
9
 
! Отговори
за ЧЕЗ преди 4 години
ЧЕЗ е чужда компания............както и EON и Energo Pro , но понеже сме много умни българите, ще ни го продават тока чуждите компании..............както и западните хранителните фирми и телекомите!!Добър ден, селяни прости!!Най-добър е този роб, който не осъзнава, че е роб!!
2
3
 
9
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
да кажат сега колко струват новите кабели и за колко ще продадат старите за "скрап". колко телевизора и други уреди ще отидат на кино заради новите им кабели? с колко ще вдигнат цените на тока за да спонсорират ремонта? колко пари прибраха към чехия да плащат високи пенсии на тамошните пенсионери?
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на ЧЕЗ. Дани намалят малко и тока през Новата година, че много скъп.

Спонсорирани публикации